Όπως σε κάθε πολιτισμό, έτσι και στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν συνήθειες, αντιλήψεις ή πράξεις που δεν τονίζονται από την ιστοριογραφία.
Ωστόσο παρουσιάζουν ενδιαφέρον, τόσο επειδή μας δίνουν μια εικόνα διαφορετική από αυτήν που έχουμε όσο και επειδή μας φαίνονται σήμερα παράδοξες, αστείες ή και οικείες.
Ακολουθούν δέκα από αυτές:
1. Το να πετάξεις ένα μήλο σε κάποιον ήταν δήλωση της αγάπης σου για αυτόν.
2. Τα περιλαίμια σκύλων με καρφιά εφευρέθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και αρχικά είχαν σχεδιαστεί για να προστατεύσουν τον λαιμό του σκύλου από επιθέσεις λύκων.
3. Ήταν σφάλμα να πιείς ανέρωτο κρασί. Το κρασί συνήθως νερωνόταν σε ποσοστό 3 μέρη νερό με 1 κρασί. Η αναλογία 1 προς 1 χρησιμοποιούνταν μόνο για οργιαστικές εορτές.
4. Συνηθιζόταν οι αρχαίοι Έλληνες να γράφουν βουστροφηδόν, δηλαδή η μια γραμμή γραφόταν από αριστερά προς τα δεξιά και η επόμενη γραφόταν από τα δεξιά προς τα αριστερά.
5. Στην αρχαιοελληνική μυθολογία, ο Προμηθέας τιμωρούνταν από τους θεούς με το να τρώει το συκώτι του ένας αετός κάθε μέρα. Ο λόγος για αυτήν την τιμωρία ήταν ότι στην αρχαιότητα το συκώτι θεωρούνταν ότι ήταν η έδρα των ανθρώπινων συναισθημάτων.
6. Η παράδοση των κεριών στα γενέθλια ξεκίνησε από την αρχαία Ελλάδα, όταν οι αρχαίοι πήγαιναν εδέσματα διακοσμημένα με αναμμένα κεριά στο ναό της Αρτέμιδας. Τα κεριά ανάβονταν για να λάμπουν σαν το φεγγάρι, ένα λαϊκό σύμβολο που συνδεόταν με την Άρτεμη.
7. Στο γυμναστήριο οι αρχαίοι συνήθιζαν να πηγαίνουν γυμνοί. Η λέξη «γυμνάσιο» σημαίνει «σχολείο για γυμνή άσκηση».
8. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν έναν Άγνωστο Θεό, τον οποίο λάτρευαν για τους θεούς εκείνους που τους ήταν άγνωστοι.
9. Προκειμένου να διαφημίσουν τις υπηρεσίες τους, οι πόρνες στην αρχαία Ελλάδα φορούσαν σανδάλια, με τα οποία, καθώς περπατούσαν, άφηναν αποτύπωμα με τη λέξη «ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ».
10. Όταν μια γυναίκα φορούσε κόκκινο κραγιόν, δήλωνε ότι ήταν πόρνη.
Που το βρηκες οτι οι Ελληνες ειχαν κι'εναν Αγνωστο Θεο?? Αυτες ειναι παπαριες των εβραιοχριστιανων Πραγματι υπηρχε βωμος στο λιμανι του Πειραιως για τα ξενα πληρωματα
ΑπάντησηΔιαγραφήπου εγραφε "τοις αγνωστοις θεοις " αλλα οχι οτι λατρευαν καποιον αγνωστο παπαρα οι Ελληνες