Ανακαλύπτοντας την Αρχαία Σπάρτη - “Discovering Sparta” 3D

Ένα μοναδικά υπέροχο τρισδιάστατο animation video με τίτλο: Discovering Sparta (Ανακαλύπτοντας τη Σπάρτη), στο οποίο ο δημιουργός του με το ψευδώνυμο flipped prof, με βάση τις περιγραφές του περιηγητή Παυσανία κάνει μια ψηφιακή αναπαράσταση της αρχαίας Σπάρτης, με τη μορφή οδοιπορικού, παρουσιάζοντας την πόλη, τα μνημεία και τα ηρώα της.

Το FlippedProf είναι μια πολυεπιστημονική πλατφόρμα πολυμέσων που επιμελείται ο Ιταλός καθηγητής Marco Mellace, λέκτορας στο Τεχνικό Ινστιτούτο IIS Luca Paciolo, ο οποίος είναι και ο δημιουργός animation video για τις ανάγκες ψηφιακής υποστήριξης των διαδικασιών μάθησης των φοιτητών.

Στα μέσα του 2ου μ.Χ. αιώνα (εποχή παρακμής της Σπάρτης), ο περιηγητής Παυσανίας, παρότι καταγράφει, όπως ο ίδιος δηλώνει, μόνον τα αξιολογότατα μνημεία της πόλεως, ο αριθμός που αναφέρει είναι εντυπωσιακός:

«Στην εντός των τειχών περιοχή της πόλεως αναφέρει 63 ναούς, ιερά και τεμένη, 20 ηρώα, 22 τάφους σημαντικών ανδρών, 24 αγάλματα θεών και ανδριάντες ηρώων, 2 στοές, την Αγορά με τα κτίριά της, πλήθος πλατειών και δημοσίων χώρων κ.ά.».

(Ελένη Κουρίνου: Σπάρτη – Συμβολή στη μνημειακή τοπογραφία της)

Πηγή: Β. Μητράκος, NotosPress

Ανακαλύπτοντας την Αρχαία Σπάρτη - “Discovering Sparta” 3D Ανακαλύπτοντας την Αρχαία Σπάρτη - “Discovering Sparta” 3D Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.