Εκπληκτικά πλάνα από drone από το χιονισμένο Νεκρομαντείο του Αχέροντα [Βίντεο]

Εκπληκτικά πλάνα από το χιονισμένο Νεκρομαντείο του Αχέροντα, στο χωριό Μεσοπόταμος του νομού Πρεβέζης, κατέγραψε κάμερα τοποθετημένη σε drone, το οποίο «πέταξε» πάνω από την περιοχή.

Ο χιονιάς «έντυσε» την Τρίτη το Νεκρομαντείο -όπως και το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας- στα λευκά, προσφέροντας μοναδικές εικόνες.

Το αρχαίο Νεκρομαντείο του Αχέροντα βρίσκεται στο σημείο όπου κατά τον Όμηρο «έσμιγε ο ποταμός Αχέρων με τον Κωκυτό και τον Πυριφλεγέθοντα, στις βορειοδυτικές όχθες της Αχερουσίας Λίμνης, η οποία αποτελούσε την είσοδο του κόσμου των ψυχών».

Είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου, στον οποίο κατέληγαν οι επισκέπτες από το Ακρωτήρι Χειμέριο του χωριού Αμμουδιά, για να επικοινωνήσουν με τις ψυχές των αγαπημένων τους προσώπων.

Η πρώτη λειτουργία του Νεκρομαντείου ανάγεται στους Μυκηναϊκούς χρόνους (1.200 π.Χ.), όμως πολλά από τα ερείπια φαίνεται να είναι Ελληνιστικής Εποχής (323 π.Χ. και μετά).

Εκπληκτικά πλάνα από drone από το χιονισμένο Νεκρομαντείο του Αχέροντα [Βίντεο] Εκπληκτικά πλάνα από drone από το χιονισμένο Νεκρομαντείο του Αχέροντα [Βίντεο] Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.