Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει «ένα αίνιγμα 7000 χρόνων»

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.

Μετά από τα έντεκα θαυμάσια αντικείμενα που ήρθαν στο φως της έκθεσης έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται «ένα αίνιγμα 7000 χρόνων». Πρόκειται για ένα μοναδικό σε μέγεθος έργο γλυπτικής της τελικής νεολιθικής περιόδου, που αποδίδει αινιγματικά την ανθρώπινη μορφή.

Το «αίνιγμα 7000 χρόνων» αναδύθηκε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017.

Φωτογραφία: «Ένα Αίνιγμα 7000 χρόνων»: λίθινη ανθρώπινη μορφή της τελικής νεολιθικής περιόδου (Φωτογραφικό Αρχείο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου)

Στις 19 Φεβρουαρίου και 19 Μαρτίου ημέρα Κυριακή και στις 10 Φεβρουαρίου και 10 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τους τρόπους απόδοσης της ανθρώπινης μορφής στους νεολιθικούς χρόνους και για τις πολύπλευρες και άγνωστες σημασίες των ειδωλίων στις πρώιμες κοινωνίες του ελλαδικού χώρου, πολλές χιλιάδες χρόνια πριν από τις μέρες μας.

Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει «ένα αίνιγμα 7000 χρόνων» Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει «ένα αίνιγμα 7000 χρόνων» Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2017 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΑΠΗΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΑΓΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ ΕΓΙΝΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕΡΙΚΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.