Το απολογητκό tweet του Ταγιάνι για...τον Μέγα Αλέξανδρο

Με ένα tweet γραμμένο στα Ελληνικά, από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι  δίνει τέλος στον σάλο που ξέσπασε από το βίντεο όπου ο ίδιος αποκαλούσε τα Σκόπια «Μακεδονία» και τον Μέγα Αλέξανδρο πρόγονο των Σκοπιανών.

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του την πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (ΠΓΔΜ-FYROM).

«Η "Μακεδονία" είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλία γνωρίζουν τη "Μακεδονία". Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς "πρόγονοί" σας!», ήταν συγκεκριμένα οι δηλώσεις του Ταγιάνι κατά τη διάρκεα επίσκεψής του στα Σκόπια που προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων - μεταξύ άλλων κι από ΄Ελληνες Ευρωβουλευτές. Κι ίσως γι' αυτό η «αποκατάσταση» δεν άργησε να έρθει.

Στο Twitter του ο ίδιος προσπάθησε να κλείσει το θέμα

thetoc.gr

Το απολογητκό tweet του Ταγιάνι για...τον Μέγα Αλέξανδρο Το απολογητκό tweet του Ταγιάνι για...τον Μέγα Αλέξανδρο Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.