Ξεκίνησε η διδασκαλία των Ελληνικών ως επίσημης γλώσσας στη Ρωσία

Το ξεκίνημα της διδασκαλίας των Ελληνικών ως επίσημης γλώσσας στην ρωσική δημόσια εκπαίδευση είναι γεγονός. Ήδη το arxaia-ellinika σας είχε ενημερώσει ότι από 1η Ιανουαρίου 2017 θα άρχιζε και επίσημα η διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στα σχολεία της Ρωσίας (διαβάστε εδώ)

Το τελευταίο βήμα έγινε και έτσι από τις 29 Δεκεμβρίου 2016, τα σχολικά εγχειρίδια της Ελληνικής είναι επίσημα στη λίστα των εκπαιδευτικών βιβλίων του συστήματος μέσης εκπαίδευσης της Ρωσίας.

Με τον Νόμο 1677/2016 το Υπουργείο Παιδείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιβράβευσε τις προσπάθειες της Εθνικοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας για τη διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας. Το σχετικό διάταγμα υπέγραψε η υπουργός Όλγα Βασίλιεβα.

Ένας από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας για την εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης ξένης σε όλη τη ρωσική επικράτεια ήταν ο πρόεδρος της Εθνικοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων του Γκελεντζίκ, Αφλατόν Σολάχοφ.

«Χρειάστηκε ένας χρόνος για να γίνει όλη η δουλειά» είπε λίγες μέρες πριν ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την υπογραφή του σχετικού διατάγματος.

Το εγχείρημα, σύμφωνα με τον ίδιο, στήριξαν τόσο το ρωσικό Υπουργείο Παιδείας, όσο και η Έδρα Νεοελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Κουμπάν και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα από τη Ρωσία και την Ελλάδα.

Άλλωστε, ο Αφλατόν Σαλάχοφ και το Γκελεντζίκ έχουν ήδη δείξει το δρόμο: Πριν από περίπου ένα χρόνο, με απόφαση των τοπικών Αρχών, ξεκίνησε η διδασκαλία Ελληνικών σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης.

Συνοδεία της Νέλλης Μαρφουτένκο, η οποία είναι γραμματέας της Εθνικοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων του Γκελεντζίκ, το pontos-news.gr μπήκε στο 4ο Σχολείο της πόλης και είδε τους μικρούς μαθητές της Δ' τάξης να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Στην τάξη μας υποδέχτηκε η καθηγήτρια Ελπίδα (Ναντιέζντα) Ρωμανίδη.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι τα Ελληνικά ως ξένη γλώσσα επιλογής, ελκύουν το ενδιαφέρον όχι μόνο των παιδιών ελληνικής καταγωγής αλλά και παιδιών διαφορετικών εθνικοτήτων.

Όπως γίνεται κατανοητό, η Ελληνική επιλέχθηκε επειδή ήταν πολιτική απόφαση. Χαρακτηριστικό είναι ότι η γλώσσα μας μιλιέται μόνο στην Ελλάδα, την Κύπρο και από τους ομογενείς του εξωτερικού.

Απόδοση Ν. Κόσμος Αυστραλίας

Ξεκίνησε η διδασκαλία των Ελληνικών ως επίσημης γλώσσας στη Ρωσία Ξεκίνησε η διδασκαλία των Ελληνικών ως επίσημης γλώσσας στη Ρωσία Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.