Ο αρχαίος Δρόμος του Μεταξιού!

Συναρπάζουν πάντα οι εικόνες από ένα επικό ταξίδι από το Πεκίνο μέχρι τη Σαμαρκάνδη, στα βήματα του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού!

>

Ο ψηφιακός σχεδιαστής Κρις Νόρθι (Chris Northey) δημιούργησε ένα εξαιρετικό timelapse βίντεο, ταξιδεύοντας κατά μήκος αυτής της ιστορικής εμπορικής οδού, από την Κίνα μέχρι το Ουζμπεκιστάν.

Οι εικόνες του απαθανατίζουν αξιοθέατα της διαδρομής, αλλά και της καθημερινότητας των κατοίκων στις χώρες που διέσχισε.

Ξεκίνησε από το Πεκίνο, πήγε σε όχι τόσο γνωστές πόλεις της Κίνας, όπως η Τουρπάν και η Κασγκάρ. Συνέχισε το ταξίδι του στην Κιργιζία και κατέληξε στο Ουζμπεκιστάν, με επισκέψεις στην Τασκένδη, τη Μπουχάρα και τη Σαμαρκάνδη.

Το βίντεο είναι τυλιγμένο με ατμοσφαιρική μουσική του Μπράιαν Ίνο και του Ντέιβιντ Μπερν.

Ως Δρόμος του Μεταξιού αναφέρεται το δίκτυο των εμπορικών δρόμων μεταξύ της Κίνας και των κρατών που βρίσκονται στα δυτικά και στα νότια αυτής.

Το δίκτυο αυτό απλωνόταν σε ολόκληρη την Ασιατική ήπειρο, με έναρξη την Κίνα και προορισμό την Ινδία, την Περσία και τις περιοχές της Μεσογείου.

Παράλληλα, μέσω του Ινδικού Ωκεανού, τα προϊόντα μεταφέρονταν μέσω των θαλάσσιων διαδρομών προς την Ινδοκίνα, την Ινδία, την Αραβική χερσόνησο και τις χώρες της ανατολικής Αφρικής. Ο Δρόμος του μεταξιού υπήρξε το σημαντικότερο εμπορικό δίκτυο από την αρχαιότητα, μέχρι την εγκατάλειψή του μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης το 1453.

(με πληροφορίες από Kuriositas καιsnoopit24)

Ο αρχαίος Δρόμος του Μεταξιού! Ο αρχαίος Δρόμος του Μεταξιού! Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τετάρτη, Μαρτίου 01, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.