Επτά αρχαίες διαδρομές που ένωναν την υφήλιο

Από την Ιαπωνία μέχρι τη Βόρεια Αμερική και από το Ιράν μέχρι την Ισπανία, οι αρχαίοι δρόμοι φέρουν ανεξίτηλα τα ίχνη από τις ρόδες αρχαίων αρμάτων και εμπόρων της εποχής.

Ανακαλύψτε σπάνια τεκμήρια του μακρινού παρελθόντος στους εμπορικούς δρόμους που ένωναν τους λαούς και παρασυρθείτε σε «μονοπάτια» ιστορίας και πολιτισμού, σύμφωνα με το National Geographic.

Δρόμος του Βασιλιά - Μέση Ανατολή

arxdrmm1

Με αφετηρία την Αίγυπτο διέσχιζε το Σινά και τον Κόλπο της Άκαμπα και κατέληγε στη Συρία. Αποτελούσε έναν από τους πιο σπουδαίους εμπορικούς δρόμους της Μέσης Ανατολής στα χρόνια της Βίβλου περνώντας από το Όρος Νεβώ στην Ιορδανία, όπου ο Μωυσής όπως λέγεται αντίκρισε τη Γη της Επαγγελίας.

Εγνατία Οδός

arxdrmm9

Διανοίχτηκε τον 1ο αιώνα π. Χ. από το Ρωμαίο ανθύπατο Γναίο Ιγνάτιο για να ενώσει την Αδριατική με το Αιγαίο και τον Βόσπορο, διαμέσου των βουνών της Βαλκανικής χερσονήσου. Αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς και στρατιωτικούς δρόμους του αρχαίου κόσμου.

Δρόμος Νακασέντο - Ιαπωνία

arxdrmm2

Ο στενός δρόμος Νακασέντο στην Ιαπωνία χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και συνέδεε το Κιότο και το Έντο, όπου σήμερα βρίσκεται το Τόκιο. Εκτείνεται σε μήκος 500 χιλιομέτρων ακολουθώντας τις όχθες της λίμνης Μπίουα και προορίζονταν για άλογα και πεζούς. Σήμερα κάποια τμήματα του δρόμου έχουν αποκατασταθεί δίνοντας τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να τα ανακαλύψουν.

Αρχαίο μονοπάτι Γιουέν Τσουέν - Κίνα

arxdrmm4

Έμποροι και ταξιδιώτες ταξίδευαν επί αιώνες στο τραχύ μονοπάτι που ένωνε το Γιουέν Λονγκ και το Τσουέν Βαν στην Κίνα. Το κεντρικό του κομμάτι μήκους 8 χιλιομέτρων αποτελεί σήμερα ιδανικό προορισμό για πεζοπορία, ενώ τα άκρα του μονοπατιού έχουν ενσωματωθεί στο αστικό τοπίο.

Αυγούστεια Οδός - Ισπανία

arxdrmm5

Ξεκινώντας από τα Πυρηναία, ο δρόμος που πήρε το όνομα του αυτοκράτορα Αυγούστου, διέσχιζε το Κάδιθ της Ανδαλουσίας προς τα βόρεια μέσα από τη σημερινή Κολ ντε Πανισάρς της Καταλονίας.

Βασιλικός Δρόμος των Περσών

arxdrmm6

Ο δρόμος που διάνοιξε ο Δαρείος ο Μέγας της Περσίας ένωνε τη Μεσόγειο με τον Περσικό Κόλπο. Ξεκινούσε από τις Σάρδεις της βορειοδυτικής Τουρκίας, διέσχιζε τη Μεσοποταμία και κατέληγε στα Σούσα της Περσίας, το σημερινό Ιράν.

Παλιό Βόρειο Μονοπάτι - Βόρεια Αμερική

arxdrmm8

Εκτεινόταν αρχικά σε απόσταση 3.22ο χιλιομέτρων από τον Καναδά μέχρι το Μεξικό διασχίζοντας τα Βραχώδη Όρη. Οι Μαυροπόδαροι Ινδιάνοι ταξίδευαν κατά μήκος του ενώ σήμερα κομμάτια του μπορεί να επισκεφθεί κανείς στο Εθνικό Πάρκο Παγετώνων της Μοντάνα.

Επτά αρχαίες διαδρομές που ένωναν την υφήλιο Επτά αρχαίες διαδρομές που ένωναν την υφήλιο Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Μαρτίου 27, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.