Μυκηναϊκή γέφυρα Καζάρμας - Η αρχαιότερη της Ευρώπης και μία από τις αρχαιότερες του κόσμου - 1400 π.Χ.

Μυκηναϊκή γέφυρας Καζάρμας στο Αρκαδικό του Άργους - Η αρχαιότερη της Ευρώπης και μία από τις αρχαιότερες του κόσμου - 1400 π.Χ.

Η μυκηναϊκή γέφυρα της Καζάρμας είναι κατασκευασμένη με μεγάλες ακατέργαστες ασβεστολιθικές πέτρες με το χαρακτηριστικό μυκηναϊκό (κυκλώπειο) τρόπο κατασκευής χωρίς συνδετικό υλικό.

Πρόκειται για χαρακτηριστική μνημειακή κατασκευή της Μυκηναϊκής Εποχής. Έχει μήκος 22 μέτρα, πλάτος 5,6 μέτρα και ύψος 4 μέτρα.

Εκτός από την γέφυρα του Αρκαδικού στην ευρύτερη περιοχή σώζονται άλλες τέσσερις παρόμοιες γέφυρες.

Χαρακτηριστικό της μυκηναϊκής αυτής γέφυρας, η λοξή σφήνα που συγκρατεί,και τα τοιχώματα της τριγωνικής διόδου.

Η γέφυρα της Καζάρμας κατασκευάσθηκε κατά την μυκηναϊκή εποχή, γύρω στο 1300 π.Χ. και βρίσκεται κατά μήκος ενός καλοκατασκευασμένου μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε τις Μυκήνες και την Τίρυνθα με την Επίδαυρο.

Θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και η αρχαιότερη μονότοξη γέφυρα που παραμένει μέχρι σήμερα σε χρήση.

Η μυκηναϊκή γέφυρα της Καζάρμας χρησιμοποιείται και σήμερα από τους κατοίκους της περιοχής.

Μυκηναϊκή γέφυρα Καζάρμας - Η αρχαιότερη της Ευρώπης και μία από τις αρχαιότερες του κόσμου - 1400 π.Χ. Μυκηναϊκή γέφυρα Καζάρμας - Η αρχαιότερη της Ευρώπης και μία από τις αρχαιότερες του κόσμου - 1400 π.Χ. Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Μαΐου 05, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.