Ο Ελληνισμός είναι μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα περιπέτεια που αρχίζει από πολύ παλιά και πιάνει όλα τα μήκη και πλάτη της Γης

Ξαφνικά μεγάλο-δημοσιογράφοι και μεγάλο-καθηγητές «ταράχτηκαν» που Έλληνες φοιτητές δεν γνωρίζουν Ελληνική ιστορία. Αφορμή η ερώτηση που έγινε σε αίθουσα σχετικά με την μάχη του Μαραθώνα και την απάντηση γνώριζε μόνο μια Αλβανίδα φοιτήτρια.

Η υποκρισία στο μεγαλείο της! Ποιος απαξιώνει τόσο καιρό το ιστορικό βάθος του Ελληνισμού; Ποιος ταυτίζει τα Ελληνικά ιδεώδη με ακραία ιδεολογήματα; Ποιος χαρακτηρίζει «εθνικιστές» αυτούς, που πέρα από κόμματα, ερευνούν την Ελληνική αλήθεια; Ποιος φοιτητής, απ’ αυτούς που γνωρίζουν Ελληνική ιστορία, τολμάει ν’ αμφισβητήσει στο πανεπιστήμιο τις θεωρίες περί Ινδοευρωπαίων, Φοινίκων, Μεσοποταμίας, Αφρικής κτλ; Εδώ εμείς, από την ταπεινή μας ιστοσελίδα, αναρτήσαμε απόψεις ξένων επιστημόνων για τα Ελληνικά σε σχέση με τα Σανσκριτικά και δεχθήκαμε επιθέσεις από καθηγητές «κύρους». Ερευνητές, λέει!

Γιατί να μαθαίνουν λοιπόν οι νέοι ιστορία; Για να χαρακτηριστούν ακραίοι; Για να τους πολεμήσει το όποιο σκοταδιστικό κατεστημένο αναμασημένης γνώσης που αντιτίθεται σε καθετί το Ελληνικό; Κάθονται όλοι στ’ αυγά τους. Μαζί και οι γονείς που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διδάξουν αυτοί τα παιδιά τους. Αν όχι ιστορία, τον τρόπο έρευνας της, που πρέπει να είναι ελεύθερος και χωρίς παρωπίδες.

Για ποια ιστορία ν’ ενδιαφερθούν οι νέοι; Αυτή που περιορίζεται μόνο στην κλασσική Ελλάδα με τους υποτιθέμενους μανδύες και τα σανδάλια, ενώ ο Ελληνισμός έχει χιλιετίες ζωής και παγκόσμια εμβέλεια; Για ποια Ελλάδα ν’ ενδιαφερθούν οι νέοι, όταν διδάσκονται ότι δεν υπάρχουν πια Έλληνες στο νέο-Ελληνικό κράτος παρά απόγονοι Αλβανών, Σλάβων και Τούρκων; Ποιος τους μιλάει π.χ. για την Μεσόγειο που βρίθει Ελλήνων, οι οποίοι διατρανώνουν την καταγωγή τους;

Υποκριτές! Όποιον υπερβεί τα κλισέ που έχετε καθιερώσει με την αμάθεια και την ιδεοληψία σας τον κατακρημνίζετε και τώρα το παίζετε δήθεν ευαισθητοποιημένοι, επειδή «οι νέοι δεν γνωρίζουν ιστορία». Χάρις εσάς, μεγάλοι «επιστήμονες» και «δημοσιογράφοι», αναλαμβάνουν τώρα κόμματα την μόρφωση των παιδιών. Συγχαρητήρια!

Εμείς το μόνο που θα επαναλάβουμε είναι ότι στην σημερινή εποχή της διαστρέβλωσης, για να μάθει κάποιος ιστορία πρέπει να ψάξει μόνος του. Μην ακούτε κανένα. Ο Ελληνισμός είναι μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα περιπέτεια που αρχίζει από πολύ παλιά και πιάνει όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Ο Ελληνισμός είναι μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα περιπέτεια που αρχίζει από πολύ παλιά και πιάνει όλα τα μήκη και πλάτη της Γης Ο Ελληνισμός είναι μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα περιπέτεια που αρχίζει από πολύ παλιά και πιάνει όλα τα μήκη και πλάτη της Γης Reviewed by Αναστάσιος on Δευτέρα, Μαρτίου 18, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.