Το...GPS των αρχαίων Ελλήνων σε κοινή θέα

Πώς λειτουργούσαν τα ρολόγια - ξυπνητήρια του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη; Πώς ήταν φτιαγμένο το πρώτο παζλ της ιστορίας από τον Αρχιμήδη; Με ποιον τρόπο δούλευε η ανυψωτική μηχανή ή πώς σχεδίασε ο Πτολεμαίος τον αστρολάβο ή αλλιώς το ...GPS των αρχαίων Ελλήνων;

Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα - και σε πολλά ακόμη - θα δοθούν μέσα από την έκθεση αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας, με τίτλο "Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων", που θα φιλοξενηθεί από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 26 Απριλίου στον εκθεσιακό χώρο του θεάτρου Νέων Μουδανιών, στη Χαλκιδική.

Πρόκειται για μία μοναδική κινητή έκθεση του ερευνητή Κώστα Κοτσανά, με λειτουργικά ομοιώματα – επιτεύγματα της αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας. Η έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Νέων Μουδανιών "Απάμεια", υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Επιμελητηρίου Χαλκιδική.

Συνολικά, σαράντα εκθέματα θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού για τον επόμενο μήνα, ενώ έχει προβλεφθεί ειδική ξενάγηση για τους επισκέπτες ανάλογα με την ηλικία τους. Τα εκθέματα είναι διαδραστικά και θα υπάρχει αίθουσα βιντεοπροβολής. Σκοπός είναι να αναδειχτεί η άγνωστη πτυχή του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων και να αποδειχτεί ότι η αρχαιοελληνική τεχνολογία ήταν εξαιρετικά όμοια με τη σύγχρονη.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο θέατρο των Νέων Μουδανιών και ήδη αρκετά σχολεία από ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να την επισκεφτούν.

agelioforos

Το...GPS των αρχαίων Ελλήνων σε κοινή θέα Το...GPS των αρχαίων Ελλήνων σε κοινή θέα Reviewed by Αναστάσιος on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.