Απολλώνιος Τυανεύς - Ντοκιμαντέρ

Ο Απολλώνιος ο Τυανέας ήταν Έλληνας φιλόσοφος, (περίπου 15 - 100).

Υπήρξε σημαντικός νεοπυθαγόρειος που γεννήθηκε στα Τύανα της Καππαδοκίας στις αρχές του πρώτου αιώνα. Υπήρξε θερμός οπαδός της πυθαγόρειας φιλοσοφίας την οποία όχι απλώς μελέτησε με δάσκαλο τον Εύξενο της Ηράκλειας, αλλά και δεν έπαψε ποτέ να ακολουθεί τις αρχές της σε όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης ζωής του.

Σε ηλικία περίπου 20 ετών ξεκινά την πενταετή σιγή των Πυθαγορείων και σε ηλικία 25 ή 26 ετών πηγαίνει στην Αντιόχεια. Θεωρείται αινιγματική φυσιογνωμία, καθώς παραδίδεται από τον βιογράφο του Φιλόστρατο ότι έκανε Θαύματα και προφητείες.

Θεράπευε ασθενείς, έδινε τροφή σε πεινασμένους, ζωντάνευε νεκρούς. Έκανε θαύματα και οι οπαδοί του έλεγαν ότι ήταν ο Υιός του Θεού. Τρεις μέρες μετά το θάνατό του, αναστήθηκε για να σώσει τον κόσμο.

Το όνομά του… Απολλώνιος ο Τυανεύς.

Και δεν ήταν παρά ένας από τους πολλούς ιερείς και θαυματοποιούς του 1ου αιώνα.

Απολλώνιος Τυανεύς - Ντοκιμαντέρ Απολλώνιος Τυανεύς - Ντοκιμαντέρ Reviewed by Αναστάσιος on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2013 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Ρε φίλε δεν φτάνει που έχεις κατακλέψει συγκεκριμένο blog (το 80% των θεμάτων σου είναι κλεμμένα από εκεί)άλλα δεν κάνεις ούτε τον κόπο να αναφέρεις μια πηγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.