Ανασύρθηκε το μυθικό μέταλλο της Ατλαντίδας από ναυάγιο στη Σικελία - Βίντεο

Ο ορείχαλκος, το μυθικό μέταλλο που σύμφωνα με τον Πλάτωνα, προέρχεται από τη θρυλική πόλη της Ατλαντίδας, ανακτήθηκε με τη βοήθεια των επιστημόνων από το πλοίο που ναυάγησε ανοικτά της Σικελίας, πριν από 2.600 χρόνια.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 47 ράβδοι του μετάλλου και είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται σε τόσο μεγάλη ποσότητα, ενώ η σύνθεσή του αποκαλύφθηκε μετά από αναλύσεις X-ray.

Στο ναυάγιο ανακαλύφθηκαν επίσης δύο κορινθιακές περικεφαλαίες, που εκτιμάται πως χρησιμοποιήθηκαν από τα μέλη του πλοίου ως αμυντική προστασία σε ενδεχόμενες επιθέσεις των πειρατών. Ένα δεύτερο σενάριο, αναφέρει ότι οι περικεφαλαίες αυτές επρόκειτο να δοθούν ως προσφορά στους Θεούς, σημειώνει ο Σεμπαστιάνο Τούσα, ένας αρχαιολόγος που συμμετέχει στις έρευνες.

Το πλοίο φέρεται να ναυάγησε στο ταξίδι από την Ελλάδα προς την Τζέλα της Σικελίας, μία πλούσια και καλλιτεχνική πόλη της αρχαιότητας.

«Προφανώς χτυπήθηκε από μία ξαφνική καταιγίδα και ναυάγησε ενώ ήταν έτοιμο να δέσει στο λιμάνι», δήλωσε ο Τούσα.

Ανασύρθηκε το μυθικό μέταλλο της Ατλαντίδας από ναυάγιο στη Σικελία - Βίντεο Ανασύρθηκε το μυθικό μέταλλο της Ατλαντίδας από ναυάγιο στη Σικελία - Βίντεο Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Μαρτίου 04, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.