Μελίνα Μερκούρη: Βίντεο του αγώνα της για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Θα προβάλλεται στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου

Στη δημιουργία ενός βίντεο με υλικό από το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στο οποίο καταγράφεται η σύληση του Παρθενώνα από τον Έλγιν και η διεθνής εκστρατεία της Μελίνας Μερκούρη, προχώρησε το Μουσείο Ακρόπολης.

Το βίντεο, διάρκειας 23 λεπτών που θα προβάλλεται τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στο αμφιθέατρο στο ισόγειο του Μουσείου, έγινε πραγματικότητα με υλικό που του παραχωρήθηκε από το Ίδρυμα Μελίνας Μερκούρη.

Πέρασαν 35 χρόνια από τότε που η Μελίνα Μερκούρη ξεκίνησε τον αγώνα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, και το Μουσείο προχώρησε στη δημιουργία του βίντεο σε αναγνώριση της τεράστιας συμβολή της στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την επανένωση των γλυπτών του μνημείου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη τόσο για την παρακολούθηση του βίντεο όσο και για την επίσκεψη στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Ακρόπολης.

«Για εμάς τα Μάρμαρα του Παρθενώνα», είχε πει κάποτε η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, «είναι η περηφάνια μας, είναι οι θυσίες μας, είναι το ευγενέστερο σύμβολο τελειότητας, είναι φόρος τιμής στη δημοκρατική φιλοσοφία, είναι οι φιλοδοξίες μας και το ίδιο τ’ όνομά μας. Είναι η ουσία της ελληνικότητας!».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχαία Ελληνικά. Από το Blogger.