Η γέννηση της σβάστικας: ένα σύμβολο ηλικίας 12.000 ετών εμπνευσμένο από ένα κομήτη

Ένα από τα αρχαιότερα σύμβολα στη γη – η σβάστικα – μπορεί να έχει δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα αρχαίων αστρονομικών παρατηρήσεων.

Η σβάστικα είναι ένα από τα παλαιότερα σύμβολα στον πλανήτη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σύμβολο της σβάστικας μετανάστευσε από την Ινδία προς την Αμερική, γιατί το σύμβολο βρέθηκε στους πολιτισμούς των Αζτέκων και των Μάγια.

Έφτασε και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως στην Φινλανδία, στη Σκανδιναβία, στα βρετανικά ορεινά και σε μέρη της Ευρώπης όπου το σύμβολο απέκτησε διάφορες ερμηνείες.

Στη σύγχρονη εποχή, αυτό το αρχαίο διαδεδομένο σύμβολο μεταμορφώθηκε και έγινε σύμβολο διακρίσεων και σφαγής, προϊόν του καθεστώτος του Αδόλφου Χίτλερ. Για τον Χίτλερ, η σβάστικα ήταν το σύμβολο της κυριαρχίας του Αρίων, αλλά για τους ιστορικούς και τους αρχαιολόγους σε όλο τον κόσμο, η σβάστικα είναι κάτι άλλο.

Ωστόσο, η σβάστικα, γνωστή και ως το Γαμμάδιον είναι ένα από τα πιο θετικά, ευρέως διαδεδομένα σύμβολα στον πλανήτη.

Όπως το ξέρουμε σήμερα, η σβάστικα είναι στην πραγματικότητα μια σανσκριτική λέξη που σημαίνει «αυτό που είναι καλό» ή «όλα είναι καλά», αλλά μερικοί το μεταφράζουν ως «τυχερό ή ευοίωνο αντικείμενο». Στον Ινδουισμό, είναι ένα πολύ ιερό σύμβολο βαθιά συνδεδεμένο με την τύχη και την ευημερία.

Εκτός από θρησκευτικό χρησιμοποιήθηκε και ως διακοσμητικό σύμβολο σε πολυάριθμους πολιτισμούς. Η σβάστικα χρησιμοποιείται συνηθέστερα ως γούρι για να φέρει καλή τύχη και θετική ενέργεια απεικονιζόμενη με τα «χέρια» της να γυρίζουν δεξιόστροφα.

Η γέννηση της σβάστικας: ένα σύμβολο ηλικίας 12.000 ετών εμπνευσμένο από ένα κομήτη Η γέννηση της σβάστικας: ένα σύμβολο ηλικίας 12.000 ετών εμπνευσμένο από ένα κομήτη Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.