Πάφος, η κοσμοπολίτικη γενέτειρα της θεάς Αφροδίτης

Καταγάλανα νερά με παχιά άμμο, μοναδικά ψηφιδωτά και γραφικά χωριουδάκια συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό κολάζ στη Μεσόγειο.

Η Πάφος, ο τόπος γέννησης της Αφροδίτης, της θεάς του έρωτα βρίσκεται στη δυτική Κύπρο και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία βασίλεια του νησιού.

Στο κοσμοπολίτικο θέρετρο θα αντικρίσετε περιοχές σπάνιας φυσικής ομορφιάς, σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα και ένα γραφικό λιμάνι που το σούρουπο μαγεύει με τα χρώματά του. Το μεσαιωνικό κάστρο στέκεται αγέρωχο στο δυτικό άκρο του λιμανιού από τον 13ο αιώνα και αποτελεί μνημείο παγκόσμια Κληρονομιάς της UNESCO.

Σύμφωνα με το μύθο, από τα νερά της αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη ενώ μια τεράστια πέτρα, η «Πέτρα του Ρωμιού» σηματοδοτεί το ακριβές σημείο. Το όνομα της τοποθεσίας σχετίζεται με τον θρυλικό Διγενή Ακρίτα, ο οποίος σήκωσε το βράχο και τον πέταξε στη θάλασσα καταστρέφοντας τα πλοία των Σαρακηνών.

Αξίζει να επισκεφθείτε τους Τάφους των Βασιλέων και το Αρχαιολογικό Πάρκο, ένα τεράστιο υπαίθριο μουσείο με εντυπωσιακά ψηφιδωτά καθώς και τα ερείπια του κάστρου με τις Σαράντα Κολώνες. Στο φρούριο της Πάφου θα απολαύσετε την πανοραμική θέα της περιοχής ενώ στο Βυζαντινό Μουσείο φιλοξενούνται έργα τέχνης από τον 7ο αιώνα.

Κολυμπήστε στον κόλπο των Κοραλλίων, μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες που βρίσκεται στο χωριό Πέγεια και ανακαλύψτε στα δυτικά τα γραφικά ορεινά χωριά.

Τα Λουτρά της Αφροδίτης είναι ένα φυσικό σπήλαιο που σύμφωνα με τη μυθολογία απολάμβανε το μπάνιο της η θεά του έρωτα και οι επισκέπτες αγγίζουν το νερό για να αποκτήσουν έρωτα και ομορφιά.

Πριν φύγετε μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις κυπριακές νοστιμιές. Πέρα από το περίφημο χαλούμι και τις σεφταλιές, δοκιμάστε αφέλια, δηλαδή μαριναρισμένο χοιρινό με κόλιανδρο και λούντζα και απολαύστε ζιβανία και τη γλυκιά γεύση της κουμανταρίας.

Φωτογραφίες

Πάφος / Κύπρος

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 1 ώρα και 35 λεπτά από την Αθήνα και 1 ώρα και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.

newsbeast.gr

Πάφος, η κοσμοπολίτικη γενέτειρα της θεάς Αφροδίτης Πάφος, η κοσμοπολίτικη γενέτειρα της θεάς Αφροδίτης Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τρίτη, Ιουνίου 13, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.