Αρχαιολόγοι στην Αιθιοπία ανακάλυψαν αρχαία, ξεχασμένη πόλη

Μία ξεχασμένη πόλη, που θεωρείται πως ανάγεται στον 10ο μΧ αιώνα, ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στην ανατολική Αιθιοπία.

Aντικείμενα από την Αίγυπτο, την Ινδία και την Κίνα βρέθηκαν στην πόλη, στην περιοχή Χαρλάα. Επίσης, βρέθηκε ένα τζαμί του 12ου Αιώνα, το οποίο είναι παρόμοιο με αυτά που συναντώνται στην Τανζανία και τη Σομαλιλάνδη.

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν πως αυτό αποδεικνύει την ύπαρξη ιστορικών δεσμών ανάμεσα σε διαφορετικές ισλαμικές κοινότητες στην Αφρική.

«Η ανακάλυψη αυτή φέρνει επανάσταση όσον αφορά στην κατανόησή μας για το εμπόριο σε μια αρχαιολογικά παραμελημένη περιοχή της Αιθιοπίας. Αυτά που βρήκαμε δείχνουν πως η περιοχή αυτή ήταν επίκεντρο του εμπορίου σε αυτή την περιοχή» είπε ο επικεφαλής αρχαιολόγος, καθηγητής Τίμοθι Ίνσολ, του Πανεπιστημίου του Έξετερ.

Ακόμη, βρέθηκαν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα από τη Μαδαγασκάρη, τις Μαλδίβες, την Υεμένη και την Κίνα. Η Χαρλάα ήταν ένα «κοσμοπολίτικο» κέντρο για την κοσμηματοποιΐα, είπε ο καθηγητής Ίνσολ.

«Οι κάτοικοι της Χαρλάα ήταν μια ανάμεικτη κοινότητα ξένων και ντόπιων, που έκαναν εμπόριο με άλλους στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Ινδικό Ωκεανό και πιθανότατα μέχρι και τον Περσικό Κόλπο» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC στην Αιθιοπία, υπήρχε ένας τοπικός μύθος ότι στην περιοχή ζούσαν γίγαντες, επειδή τα κτίρια και τα τείχη αποτελούνταν από μεγάλους ογκόλιθους, που φαινόταν ακατόρθωτο να σηκώσουν συνηθισμένοι άνθρωποι. «Προφανώς αποδείξαμε πως δεν ισχύει αυτό, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως μας πιστεύουν ακόμα» είπε ο καθηγητής Ίνσολ.

Αρχαιολόγοι στην Αιθιοπία ανακάλυψαν αρχαία, ξεχασμένη πόλη Αρχαιολόγοι στην Αιθιοπία ανακάλυψαν αρχαία, ξεχασμένη πόλη Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Ιουνίου 17, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.