Ηρακλής: Ο άνθρωπος που έγινε Θεός | Βίντεο

Όλοι γνωρίζουμε για την απαράμιλλη δύναμη του Ηρακλή, και τους δώδεκα άθλους που έπρεπε να πραγματοποιήσει, αλλά πολύ λιγότερο γνωρίζουμε για τον τρόπο με τον οποίο η ζωή του ήρθε τα πάνω κάτω μετά από μια σειρά από φοβερές κατάρες.

Γεννημένος από την ένωση του Δία και της Αλκμήνης, ο Ηρακλής έγινε στόχος της ζήλιας της Ήρας γυναίκας του Δία, η οποία του έστειλε τα φίδια για να τον σκοτώσει, ενώ αυτός ήταν ακόμη στην κούνια του. Ο Ηρακλής χειραγωγήθηκε από την Ήρα για άλλη μια φορά, για να σκοτώσει τη γυναίκα του και τα παιδιά τους.

Για να τιμωρηθεί, ο ίδιος παρέδωσε τον εαυτό του, στον ξάδελφο του τον τρομερό Ευρυσθέα, ο οποίος επέβαλε τις δώδεκα δοκιμασίες, τους δώδεκα άθλους. Από τη Λερναία Ύδρα, το γιγαντιαίο φίδι με τα επτά κεφάλια ως την αιχμαλωσία του Κέρβερου, του τρικέφαλου σκύλου που φρουρούσε τον κάτω κόσμο.

Les grands mythes

Με ιστορίες για αγάπες, έρωτες, εξουσίες, προδοσίες, ειδεχθή εγκλήματα, αβάσταχτους χωρισμούς, φρικτές εκδικήσεις, και μεταμορφώσεις – η ποιητική δύναμη της Ελληνικής μυθολογίας έχει διασχίσει τους αιώνες.

Η σειρά έχει ως στόχο να διηγηθεί τις αρχαίες ιστορίες, χρησιμοποιώντας animations που δημιουργήθηκαν ειδικά για την περίσταση, και εικόνες που επιλέγονται από ολόκληρη την ιστορία της τέχνης.

Αυτό το δυναμικό μείγμα, μια γέφυρα μεταξύ νεωτερισμού και της ιστορίας, συνδυάζοντας την αρχαία αφήγηση και τη σύγχρονη δραματική τέχνη, είναι ένας νέος τρόπος για να ανακαλύψουμε και πάλι αυτό το κομμάτι της παγκόσμιας κληρονομιάς μας.

Παραγωγή: ARTE France
Έτος παραγωγής: Rosebud Productions & Les Monstres, 2015-2016 
Σκηνοθεσία: François Busnel, Sylvain Bergere , Juliette Garcia
Ευχαριστούμε: Herod1998
*Η αρίθμηση των επεισοδίων γίνεται βάσει του καναλιού ARTE

Ηρακλής: Ο άνθρωπος που έγινε Θεός | Βίντεο Ηρακλής: Ο άνθρωπος που έγινε Θεός | Βίντεο Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.