Ελληνιστικός τάφος βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια

Ο Δρ. Mahmoud Afifi, επικεφαλής του τομέα Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων στο Υπουργείο Αρχαιοτήτων, ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός ελληνιστικού τάφου στην περιοχή El Shatby στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

Η ανακάλυψη έγινε κατά την διάρκεια ανασκαφής που πραγματοποιήθηκε από την αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή και την επιθεώρηση του υπουργείου στην Αλεξάνδρεια.

Ο Mustafa Rushdi, Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων Δυτικού Δέλτα και Αλεξάνδρειας, δήλωσε ότι ο τάφος χρονολογείται με βάση το αρχιτεκτονικό του ύφος και τα όστρακα κεραμικής που βρέθηκαν σε αυτόν.

Ο Roushdi εξήγησε ότι ο ανασκαμμένος τάφος αποτελείται από τέσσερις αίθουσες, η καθεμία από τις οποίες φέρει ταφικές κόγχες διακοσμημένες με γεωμετρικά σχέδια και επιτύμβια επιγράμματα γραμμένα στα ελληνικά. Οι ταφικές κόγχες αναπτύσσονται σε σειρά η μία πάνω από την άλλη.

Ο Aya Mohamed Taher, αρχαιολόγος στην περιοχή, δήλωσε ότι η αποστολή ανακάλυψε περίπου 300 αντικείμενα στον συγκεκριμένο τάφο, μεταξύ των οποίων αγγεία, αγαλματίδια από τερακότα και πήλινους λύχνους.

Η αποστολή κατά τη διάρκεια της επόμενης αρχαιολογικής περιόδου θα μελετήσει τα επιτύμβια επιγράμματα με σκοπό να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες των τάφων.

Πηγή: The Archaeology News Network, anaskafi

Ελληνιστικός τάφος βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια Ελληνιστικός τάφος βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.