Το άγνωστο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για την αρχαία Ελληνική τεχνολογία

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ της Ελληνικής Ραδιοφωνικής Τηλεόρασης. Αφορά την τεχνολογία που είχαν αναπτύξει οι Αρχαίοι Έλληνες. Στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ γίνεται αναφορά για τα αρχαία ρομπότ των Ελλήνων. Επιπλέον, πληροφορίες δίνονται και για το μηχανισμό των Αντικυθήρων, καθώς και για πειράματα γενετικής.

Το επεισόδιο της σειράς «Η άγνωστη Ελλάδα» ξεκινά με τη δραματοποιημένη αναπαράσταση της ανακάλυψης του μηχανισμού των Αντικυθήρων. Eνός γεγονότος που αποτέλεσε σταθμό στη σύγχρονη έρευνα της αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας.

Ακολουθεί η παρουσίαση των μυθολογικών αναφορών που σχετίζονται με την εξέλιξη της τεχνολογίας. Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα σημαντικότερα τεχνολογικά επιτεύγματα της Αρχαιότητας.

Το επόμενο μέρος του ντοκιμαντέρ, αφιερωμένο στον μηχανισμό των Αντικυθήρων, παρουσιάζει αναλυτικά την πορεία της έρευνας σχετικά με την ταυτότητα του μηχανισμού, ενός περίπλοκου αναλογικού μηχανήματος ακριβέστατων ημερολογιακών και αστρονομικών υπολογισμών. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην επιστημονική έρευνα των ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΡΑΚΑΛΟΥ και ΝΤΕΡΕΚ ΝΤΕ ΣΟΛΑ ΠΡΑΪΣ.

Τέλος, γίνεται λόγος και για τις μεταγενέστερες ανακαλύψεις αντίστοιχων μηχανισμών ημερολογίου, προσανατολισμού και αστρονομικής μελέτης, βυζαντινής και αραβικής προέλευσης.

Σκηνοθέτης: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΗΣ Δημοσιογραφική Ομάδα: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΖΟΣ ΣΙΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ Σεναριογράφος – κείμενα: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΗΣ Μουσικός επιμελητής / Συνθέτης: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΤΑΣ Διευθυντής Φωτογραφίας: ΛΑΚΗΣ ΚΥΡΛΙΔΗΣ Μοντέρ: ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ CHRIS POWNEY Ηχολήπτης: ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ Μίξη Ήχου: ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΙΑΔΑΣ Επιστημονικοί σύμβουλοι: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΖΟΣ Μετάφραση: ΝΤΙΝΟΣ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ Αφήγηση: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ.

Αντλήθηκαν πληροφορίες απο: ΕΡΤ | enimerotiko, Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Το άγνωστο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για την αρχαία Ελληνική τεχνολογία Το άγνωστο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για την αρχαία Ελληνική τεχνολογία Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Αυγούστου 29, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.