Ο μόνος γνωστός προϊστορικός υπόγειος ναός του κόσμου - Αντηχεί στη συχνότητα 111Hz

Safal Saflieni Hypogeum: Μία από τις μοναδικές νεολιθικές νεκροπόλεις της Ευρώπης

Ο μόνος γνωστός προϊστορικός υπόγειος ναός του κόσμου, το διακλαδισμένο υπόγειο συγκρότημα Hypogeum of Hal Saflieni στην Πάολα της Μάλτας, είναι ηλικίας άνω των 5.000 ετών (πράγμα που το καθιστά παλαιότερο από τη Μεγάλη Πυραμίδα στη Γκίζα).

Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1902, από εργάτες που έσκαβαν στέρνες για μια νέα οικιστική ανάπτυξη και έσπασαν την οροφή του. Οι εργάτες προσπάθησαν να κρύψουν τον ναό στην αρχή, αλλά τελικά βρέθηκε, και η μελέτη της δομής του πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Manuel Magri, ο οποίος διηύθυνε τις ανασκαφές για λογαριασμό της Επιτροπής Μουσείων, από τον Νοέμβριο του 1903. Η έκταση του ναού βρέθηκε να είναι σκαλισμένη από συμπαγή ασβεστόλιθο.

Στην πραγματικότητα, ο ίδιος ο όρος hypogeum μεταφράζεται σε «υπόγειο» στα Ελληνικά, και ως εκ τούτου το Hypogeum.

Το Hypogeum του Hal Saflieni κατεβαίνει σε βάθος μεγαλύτερο από 30 πόδια κάτω από το έδαφος. Και το εκπληκτικό είναι ότι αυτό το ηρακλειώδες έργο επιτεύχθηκε με κόπο μόνο με την υποτυπώδη τεχνολογία που ήταν διαθέσιμη στους ανθρώπους της Πέτρινης Εποχής.

Το ποιό σημαντικό δωμάτιο του Hypogeum του Hal Saflieni είναι το Oracle Chamber ! Όπου κρυμμένα τραγούδια μετέφεραν τους καλεσμένους με τις μυστηριώδεις αλλά και τρομακτικές φωνές τους βοηθούμενες από τη λαμπρότητα της ακοής.

Το Oracle Chamber αντηχεί στη συχνότητα 111. Αυτή η συχνότητα διεγείρει το δημιουργικό κέντρο του ανθρώπινου εγκεφάλου και επάγει μια θεϊκή κεντρική κατάσταση διαλογισμού!

Σύμφωνα με τον Devereux, ο Πυθαγόρας δημιούργησε τη μουσική του κλίμακα με τη νότα Α που αντηχεί στη συχνότητα των 111 Hz.

Ακούστε το παρακάτω βίντεο σε αυτή τη συχνότητα:

Επιμέλεια άρθρου: Κωνσταντίνος Ντίνος

Ο μόνος γνωστός προϊστορικός υπόγειος ναός του κόσμου - Αντηχεί στη συχνότητα 111Hz Ο μόνος γνωστός προϊστορικός υπόγειος ναός του κόσμου - Αντηχεί στη συχνότητα 111Hz Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Αυγούστου 23, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.