Ο μυστηριώδης μεγάλιθος al-Naslaa

Ο βραχώδης σχηματισμός Al Naslaa, που βρίσκεται στην όαση Tayma, στη Σαουδική Αραβία, έχει μια τέλεια τομή που μοιάζει σαν να έχει κοπεί με λέιζερ στο κέντρο του! Είναι πάνω από 4.000 ετών και κανείς δεν ξέρει πώς συνέβη ο μυστηριώδης διαχωρισμός της πέτρας!

Το μυστήριο του βράχου Al Naslaa στη Σαουδική Αραβία εξακολουθεί να μπερδεύει τους επιστήμονες. Πότε και από ποιον κόπηκε ομοιόμορφα και ομαλά, σαν να έγινε η κοπή με λέιζερ χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Στην πολιτεία Ταμπούκ της όασης Tayma, στη Σαουδική Αραβία, αυτός ο μυστηριώδης μεγαλίθος του al-Naslaa, ταλαιπωρεί τα μυαλά των επιστημόνων εδώ και χρόνια. Παρά τον μεγάλο αριθμό αντικρουόμενων θεωριών και θεωριών, οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην μπορούν να συμφωνήσουν για την προέλευσή τους.

Megalith of al Naslaa

Ακόμη και στη σύγχρονη εποχή, μια τέτοια τεχνολογία λέιζερ δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί πλήρως. Και η πέτρα κόπηκε πριν από πολλούς αιώνες. Πώς θα μπορούσαν οι άνθρωποι εκείνη την εποχή να έχουν τέτοια τεχνογνωσία και να κόβουν μεγάλες πέτρες, με τη βοήθεια των εργαλείων που είχαν φτιάξει;

Στην αναζήτησή τους για απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, οι επιστήμονες κατέληξαν σε αμέτρητες ιδέες. Μία από αυτές είναι ότι μπορεί να μην έχει σκαλιστεί από ανθρώπινα χέρια, αλλά από φυσικές συνθήκες.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι ένας μικρός σεισμός σημειώθηκε πριν από πολλά χρόνια στο έδαφος κάτω από τον βράχο a1 Naslaa, δημιουργώντας ρωγμές στην επιφάνεια. Τα επόμενα 100 χρόνια, οι ρωγμές έγιναν πιο μεγάλες και χώρισαν την πέτρα στο σχήμα που βλέπουμε σήμερα.

Ωστόσο, αυτός ο ορισμός δεν ταιριάζει σε όλους, επειδή μια τέτοια φυσική κοπή δεν θα ήταν εύκολη και ομαλή. Έτσι, προτάθηκε μια δεύτερη θεωρία, η οποία κατέληξε σε κάποιο εξελιγμένο πολιτισμό στην περιοχή, ο οποίος είχε προηγμένη τεχνολογία, όπως αποδεικνύεται από την επιφάνεια της πέτρας. Με τον καιρό, αυτός ο πολιτισμός και για ανεξήγητους λόγους εξαφανίστηκε, και παρέμεινε μόνο η επεξεργασίας της πέτρας και γρίφοι για τους επιστήμονες.

Αν και οι εικασίες είναι ασαφείς, η Al Naslaa προσελκύει πολλούς τουρίστες. Να αναφέρουμε επίσης ότι υπάρχη μία αρχαία επιγραφή στον βράχο που απεικονίζει ένα αναβάτη και ένα άλογο, πράγμα που δείχνει ότι η πέτρα υπήρχε από τα αρχαία χρόνια.

Ο μυστηριώδης μεγάλιθος al-Naslaa Ο μυστηριώδης μεγάλιθος al-Naslaa Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Αυγούστου 29, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.