Αρχαία Ελλάδα και Βουδισμός- Η πανάρχαια επιρροή του Ελληνισμού στα βάθη της Ασίας - Βίντεο

Ανάμεσα στα άλλα παρουσιάζει μια αρχαία Ελληνική πόλη στα βάθη της Κεντρικής Ασίας,όπου ακόμη και σήμερα διατηρούνται κάποια έθιμα. Επίσης παρουσιάζεται και ένα μοναδικό εύρημα που βρέθηκε σε ένα πανάρχαιο Βουδιστικό μοναστήρι και αποδεικνύει την παρουσία του ελληνικού πολιτισμού στα βάθη της ανατολής και την επιρροή του στον Βουδισμό και τα Βουδιστικά μοναστήρια.

(Χρυσό νόμισμα του αυτοκράτορα Kushan Kanishka Ι (100--126 μ.Χ.) με Ελληνιστική αναπαράσταση του Βούδα, και η λέξη "Boddo" στα Ελληνικά γράμματα.)

Όπως αναφέρουν οι Γάλλοι ερευνητές και αρχαιολόγοι,ο Βούδας και ο Βουδισμός που κυριάρχησε σε όλη την Ασία πολλούς αιώνες πριν τον Χριστιανισμό, επηρεάστηκε και πλαισιώνονταν από την αρχαιοελληνική σκέψη και την αρχαιοελληνική πολιτιστική διάσταση.

Βίντεο από τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Ν.Χειλαδάκη, που αποκαλύπτει την προέλευση και την σχέση του Βουδισμού με την αρχαία Ελλάδα.

Πηγή: visaltis

Αρχαία Ελλάδα και Βουδισμός- Η πανάρχαια επιρροή του Ελληνισμού στα βάθη της Ασίας - Βίντεο Αρχαία Ελλάδα και Βουδισμός- Η πανάρχαια επιρροή του Ελληνισμού στα βάθη της Ασίας - Βίντεο Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Αυγούστου 30, 2021 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Ο Ζευς (λένε) γεννήθηκε στο όρος Ίδη στην Κρήτη καί... Ζεύς-Ιδαίος. ο Ζεβεδαίος...

    Ζεύς Ιδαίος ή Ίδας ή και ΒΎΔΑΣ με ύψιλον όταν προκειτε για τον Θεό.... BUDAS = Δωρική γραφή με τα γράμματα της Κύμης.
    Από Βύδας και σε δωρική προφορά έχουμε BUDAS ή Βούδας στην Ιωνική διάλεκτο.... Δεν θα μπωρούσε να είναι κάτι άλλο....ο Βούδας,
    και 'ΙΔΗ ή ΊΔΑ = ο ωροσκόπος των Ιδεών.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.