Οι περισσότερες συναυλίες το καλοκαίρι, γίνονται είτε στα γνωστά μέρη που λίγο πολύ ξέρουμε. Πώς θα σας φαινόταν αν σας καλούσαν σε συναυλία 60 μέτρα κάτω από τη γη; Σίγουρα θα νομίζατε ότι κάποιος σας κάνει πλάκα. Κι όμως. Υπάρχει σπήλαιο στην Ελλάδα που λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους εκδηλώσεις! Το σπήλαιο Δρογκαράτης είναι ένα θαύμα της φύσης και βρίσκεται στην Κεφαλονιά.
Λίγα λόγια για την ιστορία του
Οι σπηλαιολόγοι υπολογίζουν ότι είναι 150 εκατ. ετών. Ανακαλύφθηκε μόλις πριν από 300 χρόνια, όταν ένας ισχυρός σεισμός στα Χαλιωτάτα της Κεφαλονιάς, κοντά στη Σάμη, προξένησε ένα άνοιγμα όπου εξαιτίας αυτού αποκαλύφθηκε η είσοδός του.
Το σπήλαιο άνοιξε τις πόρτες του για τον κόσμο από το 1963 και από τότε συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, για να απολαύσουν τη μοναδική ομορφιά του τοπίου.
Τι θα δεις κατά την είσοδό σου στο σπήλαιο
Η κεντρική του αίθουσα είναι πολύ μεγάλη με διαστάσεις 65×45 μέτρα και ύψος 20 μέτρα περίπου και η ακουστική του χώρου είναι μοναδική. Βρίσκεται στα 60 μέτρα βάθος και δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα. Χωρίζεται σε δύο δωμάτια, το Βασιλικό Μπαλκόνι, στο εσωτερικό του οποίου κρέμονται ημιδιάφανοι σταλακτίτες και το Δωμάτιο της Αποθέωσης, ένα φυσικό αμφιθέατρο, με θολωτή οροφή 20 μέτρα ύψους.
Οι βράχοι μέσα στο σπήλαιο παίρνουν διάφορες μορφές, δημιουργώντας γλυπτά μεγάλης οπτικής αλλά και ακουστικής ομορφιάς, καθώς τα τελευταία χρόνια περιστασιακά το σπήλαιο «μεταμορφώνεται» σε μία αίθουσα συναυλιών για πάνω από 500 άτομα.
Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο η ατμόσφαιρα είναι μυστηριακή. Η ενέργεια που σε κατακλύζει δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις. Από τη μία ο φωτισμός που δίνει διάφορα σχήματα στους σταλακτίτες και από την άλλη η κλασική μουσική σε κάνει να νιώθεις δέος που ζεις αυτές τις στιγμές.
Πώς θα πας
Η είσοδός του βρίσκεται στα Χαλιωτάτα, στην περιοχή της Σάμης και μπορεί κανείς να το επισκεφθεί καθημερινά από τις 09:00-17:00. Θέλει μεγάλη προσοχή πώς θα κατεβείς από τα ειδικά διαμορφωμένα σκαλοπάτια καθώς λόγω της αυξημένης υγρασίας είναι σχετικά επικίνδυνα.
Πηγή: exfacto
Δεν υπάρχουν σχόλια: