Σπηλαιολόγοι για πρώτη φορά στο «Πηγάδι της Κόλασης»

To «Πηγάδι της Κόλασης» στην έρημο της Υεμένης από ψηλά


To πανάρχαιο αυτό σπήλαιο που συνδέεται με λογής θρύλους, παρέμενε ανεξερεύνητο έως σήμερα.

Ομάδα σπηλαιολόγων από το Ομάν πιστεύεται πως κατόρθωσαν την πρώτη κατάβαση στο θρυλικό «Πηγάδι της Κόλασης», ένα φυσικό θαύμα που συναρπάζει ανέκαθεν ντόπιους και ξένους για τους μύθους και τη «υπερφυσική» ζωή που κρύβει στα σπλάχνα του.

Η σκοτεινή και μυστηριώδης χοάνη, διαμέτρου τριάντα μέτρων, βρίσκεται στην έρημο της Υεμένης, στην ανατολική επαρχία Αλ-Μάχρα, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή από αέρος και, όπως διαπίστωσαν πλέον οι επιστήμονες, και εκ των έσω.

Έχει βάθος περίπου 112 μέτρων και, σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, αναδίδει περίεργες οσμές. Οι ντόπιοι θεωρούν πως εκεί βρίσκονται φυλακισμένα πνεύματα.

Στα «σπλάχνα» της, η Εξερευνητική Ομάδα Σπηλαίων του Ομάν (OCET) ανακάλυψε φίδια, κουφάρια ζώων και μαργαριτάρια σπηλαίων, αλλά τίποτα το... υπερφυσικό.

«Υπήρχαν φίδια, αλλά δεν σε ενοχλούσαν, εκτός αν τα ενοχλούσες εσύ» ανέφερε ο Μοχάμεντ αλ-Κίντι, καθηγητής Γεωλογίας στο Γερμανικό Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Ομάνν.

Ο Κίντι ήταν μεταξύ των οκτώ έμπειρων σπηλαιολόγων που βυθίστηκαν στο εσωτερικό της επιβλητικής σπηλιάς, ενώ άλλοι δύο συνάδελφοί του παρέμεναν στη επιφάνεια.

«Το πάθος μάς οδήγησε να το κάνουμε αυτό και νιώθουμε πως είναι κάτι που θα αποκαλύψει ένα νέο θαύμα από την ιστορία της Υεμένης» σημείωσε ο ίδιος.

«Συλλέξαμε δείγματα νερού, πετρωμάτων, εδάφους και κάποια νεκρά ζώα, αλλά δεν τα έχουμε αναλύσει ακόμη» συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως σύντομα θα δημοσιοποιηθεί σχετική έκθεση για τα ευρήματά τους.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστό τι υπήρχε στο μυστηριώδες σπήλαιο το οποίο υπολογίζεται «εκατομμύριων επί εκατομμυρίων» χρόνων, αφού κανείς δεν είχε καταφέρει να καταδυθεί στο εσωτερικό του.

Με πληροφορίες από AFP και Lifo

Σπηλαιολόγοι για πρώτη φορά στο «Πηγάδι της Κόλασης» Σπηλαιολόγοι για πρώτη φορά στο «Πηγάδι της Κόλασης» Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.