Σαντορίνη: Έρευνες για τη «Χαμένη Ατλαντίδα» - Βρέθηκαν σκαλοπάτια από λάβα

Βρέθηκαν μεγάλα σκαλοπάτια που ίσως αποδεικνύουν την ύπαρξη ενός αρχαίου λιμανιού ανατολικά της Θηρασιάς

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εύρημα ανακάλυψαν ωκεανογράφοι και ηφαιστειολόγοι στον πυθμένα της Καλντέρας στη Σαντορίνη, η οποία θα μπορούσε να συνδεθεί με ίχνη του μύθου της… Χαμένης Ατλαντίδας. Οι έρευνες των επιστημόνων προσανατολίζονται στο να δοθούν απαντήσεις για την τεράστια έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας η οποία πριν από 3.600 χρόνια κατέστρεψε το νησί και εξαφάνισε τον πολιτισμό της ύστερης εποχής του χαλκού στο Ακρωτήρι.

Όπως σημείωσε η ηφαιστειολόγος, Εύη Νομικού μιλώντας στην ΕΡΤ, οι επιστήμονες πραγματοποιούν έρευνες στον πυθμένα της Καλντέρας στην Σαντορίνη και όπως είπε, προσπαθούν να εξακριβώσουν την προέλευση μερικών μεγάλων σκαλοπατιών από λάβα που ανακάλυψαν στον βυθό στην ανατολικά πλευρά της Θηρασιάς.

«Θέλουμε να δούμε εάν τα σκαλοπάτια έχουν φυσική προέλευση ή από ανθρώπινη παρέμβαση. Εάν φτιάχτηκαν από ανθρώπους, αυτό σημαίνει πως εκεί, μέσα στην Καλντέρα της Σαντορίνης, υπήρχε ένα παλιό λιμάνι το οποίο συνδέεται με την μεγάλη “μινωική” έκρηξη που έγινε πριν από 3.600 χρόνια», είπε.

Σε ερώτημα για το αν μπορεί να συνδέονται αυτά τα σκαλιά με τον μύθο της «Χαμένης Ατλαντίδας» η κυρία Νομικού σημείωσε ότι χρειάζεται πολλή έρευνα και πολύς χρόνος για να γίνει μια τέτοια σύνδεση.

Αναφερόμενη στην «μινωική» έκρηξη η ηφαιστειολόγος σημείωσε ότι «αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες στην ισπανικη Λα Πάλμα δεν είναι τίποτα συγκριτικά με την έκρηξη στη Σαντορίνη. Εκείνη η έκρηξη είχε καταστρέψει οτιδήποτε βρισκόταν πάνω στο νησί της Σαντορίνης.

Πηγή: Έθνος

Σαντορίνη: Έρευνες για τη «Χαμένη Ατλαντίδα» - Βρέθηκαν σκαλοπάτια από λάβα Σαντορίνη: Έρευνες για τη «Χαμένη Ατλαντίδα» - Βρέθηκαν σκαλοπάτια από λάβα Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 26, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.