Αρχαίο πέτρινο φρούριο θεωρείται το όγδοο θαύμα του κόσμου

Περιβάλλεται από τα ερείπια ενός εκτεταμένου δικτύου δεξαμενών και κήπων.

Ο βράχος Σιγκιρίγια (Sigiriya), που αποκαλείται και «Το Βουνό του Λιονταριού», βρίσκεται στην κεντρική περιοχή Ματάλε στη Σρι Λάνκα.

Το αρχαίο πέτρινο φρούριο χρησιμοποιήθηκε από έναν βασιλιά της χώρας ως τόπο, για να χτίσει το παλάτι του και να κρυφτεί από τις επιθέσεις του αδερφού του. Θεωρείται το όγδοο θαύμα του κόσμου.

Η σκάλα του Λιονταριού, η οποία οδηγεί στον κήπο του ανακτόρου, στην κορυφή του βράχου, αποτελεί το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του έργου. Πρόκειται για έναν πεζόδρομο, που αναδύεται από το ανοιχτό στόμα του θηρίου, από το οποίο παίρνει το όνομά του και είναι χτισμένο από τούβλα και ξύλο. Τα τούβλα περιβάλλουν αρχαία ασβεστολιθικά σκαλιά.

Ανήκει στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα παραδείγματα αρχαίου πολεοδομικού σχεδιασμού. Αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο, οι οποίοι επισκέπτονται το αρχαίο φρούριο και για τις τοιχογραφίες του, πρώιμης ρεαλιστικής τεχνοτροπίας.

Σύμφωνα με τα αρχαία κείμενα, το φρούριο χτίστηκε από τον βασιλιά Κασιάπα (Kashyapa). Μετά το θάνατό του, χρησιμοποιήθηκε ως βουδιστικό μοναστήρι, μέχρι τον 14ο αιώνα.

Αρχαίο πέτρινο φρούριο θεωρείται το όγδοο θαύμα του κόσμου Αρχαίο πέτρινο φρούριο θεωρείται το όγδοο θαύμα του κόσμου Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.