Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων στο νόμισμα των 2 ευρώ

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων θα αποτυπωθεί στο νόμισμα των 2 ευρώ που θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα. Η σχετική απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Πολιτισμού και έτσι σύντομα θα δούμε τους Φιλίππους να κοσμούν τη μία όψη του νομίσματος των 2 ευρώ.

Η αποτύπωση των Φιλίππων σε νόμισμα του ευρώ, ήταν μία προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από τον αείμνηστο περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη και υλοποιείται πλέον από το υπουργείο Πολιτισμού.

Τιμή στον κορυφαίο αρχαιολογικό χώρο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, που ρωτήθηκε σχετικά από τον «Ενήμερο» και το KWN, σχολίασε:

Είναι ένα σημαντικό γεγονός η απεικόνιση του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στο νόμισμα των 2 ευρώ. Ήταν μία ιδέα που είχε θέσει ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης, όταν οι Φίλιπποι εντάχθηκαν στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και με χαρά βλέπουμε να υλοποιείται. Η αποτύπωση των Φιλίππων στο νόμισμα των 2 ευρώ θα προβάλλει περαιτέρω τον αρχαιολογικό χώρο, αλλά αποδίδει και τιμή στον κορυφαίο αρχαιολογικό χώρο, τον οποίο έχουμε στην περιοχή μας.

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων στο νόμισμα των 2 ευρώ Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων στο νόμισμα των 2 ευρώ Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.