Η Μουσική Πέτρα του Γκομπουστάν

Το Εθνικό Πάρκο Γκομπουστάν (Gobustan) είναι μια άλλη χώρα.

Εκατοντάδες ηφαίστεια βρίσκονται στην περιοχή - τα μισά από όλα τα ηφαίστεια λάσπης στον κόσμο. Επιπλέον, υπάρχουν παράξενα βράχια, αέρια, προϊστορικά πετρογλυφικά - και η μεγάλη μουσική πέτρα, που ονομάζεται Gaval Dash (Qavaldaş).

Με μήκος δύο μέτρα, η πέτρα αντηχεί έναν ήχο που μοιάζει με τύμπανο χτυπώντας τη με μικρότερες πέτρες.

Θεωρείται ότι έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα για να παίξει τελετουργικές μελωδίες, που χρησιμοποιούνται για τον αρχαίο χορό Yallı, ο οποίος απεικονίζεται σε μερικά από τα πετρογλυφικά στο Gobustan - και ο οποίος εξακολουθεί να εκτελείται στο Αζερμπαϊτζάν μέχρι σήμερα.

Άλλοι βράχοι στην περιοχή του Gobustan έχουν αποδείξει ότι έχουν παρόμοιες δυνατότητες, οι οποίες θεωρούνται ότι είναι αποτέλεσμα συνδυασμού του μοναδικού κλίματος και της επίδρασης του φυσικού αερίου στην περιοχή.

Ένας αριθμός Αζερικών μουσικών έχουν χρησιμοποιήσει τον υπνωτικό ήχο του βράχου για να δημιουργήσουν κομμάτια μουσικής, εν μέρει σε συνδυασμό με άλλα όργανα ή ψαλμωδία. Η μουσική πέτρα και η χορευτική αλυσίδα Yallı εμφανίστηκαν επίσης στην ενδιάμεση πράξη του ημιτελικού του Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision 2012 στο Μπακού.

Στο πάρκο σώζονται περίπου 6.000 ανάγλυφα τα οποία χρονολογούνται από 40.000 έως 5.000 χρόνια πριν. Ο χώρος περιλαμβάνει επίσης κατοικημένα σπήλαια, οικισμούς και χώρους ταφής, οι οποίοι χρονολογούνται από το τέλος της τελευταίας εποχής των παγετώνων, από την παλαιολιθική εποχή μέχρι τον Μεσαίωνα.

Η Μουσική Πέτρα του Γκομπουστάν Η Μουσική Πέτρα του Γκομπουστάν Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Ιουλίου 28, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.