Το Λούβρο δεν είναι πια το δημοφιλέστερο μουσείο του κόσμου

Μπορεί οι ουρές να παραμένουν μεγάλες, όμως η πραγματικότητα είναι άλλη: το Λούβρο δεν είναι πλέον το δημοφιλέστερο μουσείο στον κόσμο.

Ύστερα από 4 χρόνια στην κορυφή, το μεγάλο μουσείο της Γαλλίας και ένα από τα πλέον γνωστά στον κόσμο έπεσε στην τρίτη θέση σύμφωνα με το 2016 Museum Index που δόθηκε τον Ιούνιο στη δημοσιότητα από τη Themed Entertainment και την AECOM.

Στη φετινή λίστα την πρωτιά κατέχει πλέον το Εθνικό Μουσείο της Κίνας στο Πεκίνο ενώ ακολουθεί το Εθνικό Μουσείο Αεροναυτικής και Διαστήματος στην Ουάσινγκτον. Και τα τρία πρώτα μουσεία έχουν ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια επισκέπτες το 2016 με το κινέζικο μουσείο να φτάνει τα 7,6 εκατομμύρια και να ακολουθεί το δεύτερο με 7,5 και το τρίτο με 7,4 εκατομμύρια.

Συνολικά τα 20 πρώτα μουσεία συγκέντρωσαν 108 εκατομμύρια επισκέπτες το 2016. Το Λούβρο είδε μια μείωση της τάξης του 15% στον αριθμό επισκεπτών από το 2015, μείωση που οφείλεται στη συνολική μείωση του τουρισμού στο Παρίσι εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων που δέχτηκε η Πόλη του Φωτός.

Αυτά είναι τα 10 πιο δημοφιλή μουσεία στον κόσμο:

1. Εθνικό Μουσείο Κίνας, Πεκίνο

2. Εθνικό Μουσείο Αεροναυτικής και Διαστήματος, Ουάσινγκτον

3. Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι

4. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Ουάσινγκτον

5. Μουσείο Μετροπόλιταν, Νέα Υόρκη

6. Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο

7. Μουσείο Τεχνολογίας, Σανγκάη

8. Εθνική Πινακοθήκη, Λονδίνο

Το Λούβρο δεν είναι πια το δημοφιλέστερο μουσείο του κόσμου

9. Μουσεία Βατικανού, Ρώμη

10. Tate Modern, Λονδίνο

Πηγή: LiFO

Το Λούβρο δεν είναι πια το δημοφιλέστερο μουσείο του κόσμου Το Λούβρο δεν είναι πια το δημοφιλέστερο μουσείο του κόσμου Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τετάρτη, Ιουλίου 26, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.