Μέγα μυστήριο με Ελληνική γη στο Ισραήλ - Τι σχεδιάζεται;

Υπό άκρα μυστικότητα πωλήθηκαν από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο σε εταιρεία του εξωτερικού, η οποία ασχολείται με οικόπεδα, το Ελληνικό αμφιθέατρο της Ρωμαΐκής εποχής και ο ιππόδρομος της παραθαλάσσιας πόλης Καισάρειας στο σημερινό Ισραήλ.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται εκτενώς με το γεγονός και εκφράζουν απορίες σχετικά με την εν λόγω πώληση των ελληνικών χώρων.

Συνολικά, 700 στρέμματα γης στην Καισάρεια πωλήθηκαν στην εταιρεία.

Το αμφιθέατρο είναι συχνά ο χώρος σημαντικών εκδηλώσεων για ισραηλινούς και διεθνής καλλιτέχνες. Το τέλος αυτού του μήνα αναμένεται να δώσει δύο συναυλίες το γνωστό συγκρότημα Pixies.

Η συμφωνία –με ένα ποσό που ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί- οριστικοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα μεταξύ της ελληνοορθόδοξης Εκκλησίας και της εταιρείας με το όνομα Saint Ventures Limited, η οποία σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα «The Times of Israel» εδρεύει κάπου στην Καραϊβική. Αριθμός χωρών σε εκείνη την περιοχή είναι παγκοσμίως γνωστές ως «φορολογικοί παράδεισοι».

Η Καισάρεια ιδρύθηκε 2.000 χρόνια πριν, αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ, από τον Βασιλιά Ηρώδη και έγινε η εμπορική πρωτεύουσα της αρχαίας Ιουδαίας. Συνεχώς γίνονται στην πόλη νέες ανακαλύψεις.

Εκτός του αμφιθεάτρου και του ιπποδρόμου στην Καισάρεια, περίπου 1.500 ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ιερουσαλήμ ανακάλυψαν, νωρίτερα μέσα στον Ιούλιο, πως η γη, στην οποία βρίσκονται τα σπίτια τους, πωλήθηκε και αυτή υπό μυστικότητα σε συγκεκριμένο αριθμώ εταιρειών real estate.

Όπως ισχυρίζονται οι Ισραηλινοί, οι συμφωνίες πώλησης δεν έλαβαν χώρα απλά πίσω από την πλάτη των Εβραίων ιδιοκτητών αλλά και χωρίς γνώση του Εθνικού Εβραϊκού Ταμείου, στο οποίο η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία νοίκιασε την γη για 99 χρόνια.

Σημειώνεται πως το Ελληνοορθόδοξο Πατριαρχείο είχε αποκτήσει περίπου 4.500 στρέμματα ακινήτων στο Κέντρο της Ιερουσαλήμ κατά την διάρκεια του 19ου αιώνα, σύμφωνα πάντα με τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Το 1950, αμέσως μετά την ανεξαρτησία του κράτους του Ισραήλ, συμφώνησε να νοικιάσει την γη του στο Ταμεία του Ισραήλ για 99 χρόνια με προοπτική ανανέωσης. Ακόμα και η εβραϊκή Βουλή είναι κτισμένη πάνω στην γη του Πατριαρχείου.

Τι συμβαίνει τώρα; Σε ποιόν πουλάει την γη και τα Ελληνικά μνημεία η Ελληνοορθόδοξη Εκκλησία; Τι ακριβώς σχεδιάζεται;

Μέγα μυστήριο με Ελληνική γη στο Ισραήλ - Τι σχεδιάζεται; Μέγα μυστήριο με Ελληνική γη στο Ισραήλ - Τι σχεδιάζεται; Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Ιουλίου 20, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.