Το Κάστρο της Μεθώνης βρίσκεται μέσα στη θάλασσα! Φτιάχτηκε το 1209, εντυπωσιάζει και σήμερα

Στην πανέμορφη νότια Πελοπόννησο υπάρχει ένα κάστρο... μέσα στο νερό!

Ο λόγος για το κάστρο της Μεθώνης, ένα από τα σημαντικότερα οχυρωματικά κτίσματα στον Ελληνικό χώρο κατά τον μεσαίωνα, το οποίο πήρε τη μορφή που διατηρεί και σήμερα, το 1209, από τους Ενετούς.

Η χερσόνησος ήταν οχυρωμένη ήδη από την αρχαιότητα και φημιζόταν για το λιμάνι της! Το λιμάνι της, άλλωστε έβαλαν στόχο οι Βενετοί καθώς βρισκόταν ακριβώς στη μέση του δρόμου Βενετίας-Ανατολής.

Το εκπληκτικό κάστρο της Μεθώνης είναι χτισμένο στη χερσόνησο του Αγίου Νικολάου και το μήκος του ξεπερνά τα 700 μέτρα. Στην άκρη του ξεχωρίζει το μικρό φρούριο Μπρούτζι που ενώνεται με το κάστρο με τεχνητή πέτρινη γέφυρα.

Για να μπει κανείς σήμερα στο κάστρο θα πρέπει να περπατήσει πάνω στην εντυπωσιακή πέτρινη γέφυρα με τα 14 τόξα και να θαυμάσει τα εντυπωσιακά αξιοθέατα που σώζωνται μέχρι σήμερα, όπως ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, τα τουρκικά λουτρά που χρονολογούνται στον 19ο αιώνα, η οικία του Ιμπραήμ και το Μπούρτζι που κτίστηκε το 1500 από τους Τούρκους.

Φωτογραφίες: Intime News/Λιάκος Γιάννης, iefimerida

Το Κάστρο της Μεθώνης βρίσκεται μέσα στη θάλασσα! Φτιάχτηκε το 1209, εντυπωσιάζει και σήμερα Το Κάστρο της Μεθώνης βρίσκεται μέσα στη θάλασσα! Φτιάχτηκε το 1209, εντυπωσιάζει και σήμερα Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Ιουλίου 09, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.