Αρχαία κείμενα αναφέρουν ότι οι Ισπανοί κονκισταδόρες βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν… γίγαντα πριν κατακτήσουν την πόλη-νησί των Αζτέκων την Τενοτστιτλάν.
Κατά τη διάρκεια της Ισπανικής κατάκτησης του αρχαίου Μεξικού, μεταξύ 1519 και 1521, οι κατακτητές κονκισταδόρες είχαν φτάσει στις πύλες της Τενοτστιτλάν (Tenochtitlan) και ήταν έτοιμοι να την καταλάβουν, όταν ένας αναπάντεχος εχθρός τους επιτέθηκε με τεράστιους ογκόλιθους που έριχνε πίσω από την οχυρωμένη πόλη.
Ένα γιγαντιαίος Αζτέκος ήρωας γνωστός ως Τζιλακατζίν (Tzilacatzin) βοηθούσε τις δυνάμεις των Αζτέκων να απωθήσουν τους Ισπανούς κατακτητές.
Εικόνα από τον Βατικανικό Κώδικα Α, που δείχνει ομάδα ιθαγενών του Μεξικού να έχουν καταφέρει να πιάσουν έναν γίγαντα και να τον οδηγούν προς τον θάνατο.
Παρά το γεγονός ότι η πόλη-κράτος έπεσε στο τέλος, ο γίγαντας ήρωας προκάλεσε σοβαρές ζημιές στις ισπανικές δυνάμεις πριν αυτοί καταφέρουν να τον θανατώσουν. Αυτό περιγράφει o Κώδικας Ρίος (Codex Rios), επίσης γνωστός ως Βατικανικός Κώδικας Α (Codex Vaticanus A), ένα χειρόγραφο που συγκεντρώνει μεταφράσεις από προηγούμενα κείμενα που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της ισπανικής αποικιοκρατίας.
Το θέμα εν γένει περί της ύπαρξης των γιγάντων ήρθε και πάλι στην δημοσιότητα χάρη σε ένα βίντεο που υποστηρίζει ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, ότι οι Γίγαντες υπήρχαν πραγματικά όχι μόνο την εποχή των Ισπανικών κατακτήσεων αλλά και σε όλη την αρχαιότητα.
Σύμφωνα πάντως με την μυθολογία των Αζτέκων, υπήρχε μια φυλή γιγάντων. Το όνομα της ήταν Quinametzin και ήταν η κυρίαρχη φυλή της προηγούμενης εποχής, σύμφωνα με την wikipedia. Σύμφωνα πάντα με αυτές τις πεποιθήσεις, οι γίγαντες έκτισαν την αρχαία ακρόπολη της Τεοτιχουακάν (Teotihuacan ή Teotihuacán) την σημαντικότερη και μεγαλύτερη προκολομβιανή πόλη του Μεξικού, και την Μεγάλη Πυραμίδα της Cholula. Επίσης 10 από τους γίγαντες φέρεται να ήρθαν σε επαφή με τους Μεσοαμερικανούς και τους βοήθησαν να κατασκευάσουν μερικές από τις τεράστιες δομές που θαυμάζουμε ακόμα και σήμερα.
Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά
Πηγή: diadrastika
Δεν υπάρχουν σχόλια: