Αποδεικνύει η πέτρα του Παλέρμο της αρχαίας Αιγύπτου ότι η ιστορία μας έχει τροποποιηθεί;

Σε όλο τον κόσμο, μελετητές από την Αρχαία Αίγυπτο έχουν ανακαλύψει αντικείμενα που υποδηλώνουν ότι η ιστορία μας, όπως τη γνωρίζουμε, δεν είναι απολύτως αληθινή και μπορεί να έχει τροποποιηθεί σκόπιμα για να αποκρύψει την αλήθεια.

Όταν πρόκειται για τον καθορισμό της χρονολογίας των διαφορετικών δυναστειών των βασιλιάδων που κυριαρχούσαν σε όλη την ιστορία της Αρχαίας Αιγύπτου, έχουμε μια σειρά ανεκτίμητων εγγράφων που βοηθούν τους ειδικούς σε αυτό το δύσκολο έργο που απέχει πολύ από το να ολοκληρωθεί ικανοποιητικά.

Ένα από τα παλαιότερα γνωστά έγγραφα είναι η λεγόμενη «πέτρα του Παλέρμο», από τα οποία υπάρχουν επτά θραύσματα διάσπαρτα σε πολλά μουσεία.

Η Πέτρα του Παλέρμο

Η πέτρα του Παλέρμο θεωρείται μία από τις θεμελιώδεις πηγές για τη διερεύνηση της Αρχαίας Αιγύπτου και, αν και η ακριβής ημερομηνία δημιουργίας αυτού του υπέροχου κομματιού παραμένει άγνωστη, πιστεύεται ότι έγινε κατά τη διάρκεια μιας από τις πρώτες δυναστείες πριν από σχεδόν 5.000 χρόνια.

Μεταξύ των πληροφοριών που βρέθηκαν στην Πέτρα του Παλέρμο, παρόμοια με άλλα αρχαία έγγραφα με παρόμοιες πληροφορίες, υπάρχει ένας κατάλογος των Βασιλέων πριν από τις πρώτες δυναστείες της Αρχαίας Αιγύπτου και των αντίστοιχων Φαραώ των πέντε πρώτων δυναστειών.

Το πιο μυστηριώδες μέρος της πέτρας του Παλέρμο είναι εκεί που αναφέρει εκείνους τους μυστηριώδεις βασιλιάδες που, σύμφωνα με τις περιγραφές τους, ονομάστηκαν από τους συμβατικούς αρχαιολόγους ως «μυθολογικά όντα».

Το κείμενο, γραμμένο σε ιερογλυφικά, αναφέρει μια λίστα με 120 βασιλιάδες πριν από τις πρώτες δυναστείες και οι οποίοι κυβέρνησαν σε μια περίοδο πριν η Αρχαία Αίγυπτος θεωρηθεί επίσημα ως πολιτισμός.

Περιέργως, τα ονόματα αυτών των αινιγματικών «αρχαίων θεών» ή «μυθολογικών όντων», όπως αναφέρονται στην Πέτρα του Παλέρμο, αναφέρονται επίσης σε άλλα πιο πρόσφατα αιγυπτιακά έγγραφα.

Προδυναστικές επιγραφές αρχαίων αιγυπτιακών ηγεμόνων: 1) δυσανάγνωστο όνομα, 2) Σεκά, 3) Τζάου, 4) Τιού, 5) Τάις, 6) Νέχεμπ, 7) Ουαντινάρ, 8) Μεέτ, 9) δυσανάγνωστο όνομα

Προδυναστική σειρά - πιθανότατα μυθικών / φανταστικών - αρχαίων αιγυπτιακών ηγεμόνων: 1) [όνομα καταστράφηκε], 2) Hsekiu / Seka, 3) Khayu, 4) Tiu / Teyew, 5) Thesh / Tjesh, 6) Neheb, 7) Wazner / Wadjenedj / Wenegbu, 8) Mekh, 9) [όνομα καταστράφηκε ] © Wikimedia Commons


Το κείμενο χωρίζεται σε τρεις οριζόντιες γραμμές:

Η κορυφή δείχνει το όνομα του βασιλιά εκείνης της περιόδου, στη μέση είναι τα εντυπωσιακά γεγονότα όπως πάρτι, καταμέτρηση βοοειδών κ.λπ., και η κάτω πλευρά δείχνει το υψηλότερο ετήσιο επίπεδο πλημμύρας του ποταμού Νείλου.

Σε αυτήν την κορυφή βρίσκονται τα ονόματα αρκετών προδυναστικών ηγεμόνων της Κάτω Αιγύπτου: «… pu» (μερικώς δυσανάγνωστο), Seka, Jaau, Tiu, Tyesh, Neheb, Uadynar, Mejet και «… a» (μερικώς δυσανάγνωστο).

Δυστυχώς, η σημασία της πέτρας του Παλέρμο δεν αναγνωρίστηκε αμέσως.

Ομοιότητες με άλλα παλιά έγγραφα

Υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ της Πέτρας του Παλέρμου, του Πάπυρου του Τορίνου, που χρονολογείται από τη βασιλεία του Ραμσή Β ’και που αναφέρει τα ονόματα των Φαραώ που βασίλεψαν στην Αρχαία Αίγυπτο, προηγηθέντων από τους« θεούς »που κυβέρνησαν πριν από τους Φαραώνους χρόνους, και ο Κατάλογος των Σουμέριων Βασιλέων, ένας σουμερικός πήλινος πίνακας που χρονολογείται από το 1800 π.Χ., ο οποίος απαριθμεί τους δέκα «βασιλιάδες που κατέβηκαν από τον ουρανό» και κυβέρνησαν για 432.000 χρόνια, από τη Δημιουργία έως τον Κατακλυσμό.

Και τα τρία αυτά κείμενα αναφέρουν τους «θεούς» που ήρθαν στη Γη και κυβέρνησαν για χιλιάδες χρόνια.

Επιπλέον, η πέτρα του Παλέρμο αναφέρει επίσης, λεπτομερέστερα και εκτενέστερα, όλα όσα σχετίζονται με τη φορολόγηση της Αρχαίας Αιγύπτου, καθώς και τις τελετές της, τα διαφορετικά επίπεδα του ποταμού Νείλου, στρατιωτικούς σχηματισμούς και πολλές άλλες ακριβείς λεπτομέρειες ενός πλούσιου πολιτισμού

Τρία από αυτά τα θραύσματα βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Παλέρμο της Ιταλίας, άλλα τρία στο Μουσείο του Καΐρου στην Αίγυπτο και το έβδομο και τελευταίο κομμάτι στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στην Αγγλία.

Αποδεικνύει η πέτρα του Παλέρμο της αρχαίας Αιγύπτου ότι η ιστορία μας έχει τροποποιηθεί; Αποδεικνύει η πέτρα του Παλέρμο της αρχαίας Αιγύπτου ότι η ιστορία μας έχει τροποποιηθεί; Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.