Η ζωή κάτω από έναν βράχο σε έναν από τους προϊστορικούς οικισμούς της Ευρώπης!

Με έναν τεράστιο βράχο πάνω από το κεφάλι τους, ζουν οι κάτοικοι μιας ισπανικής πόλης, που θεωρείται ένας από τους προϊστορικούς οικισμούς της Ευρώπης!

Η Σετενίλ ντε λας Μποντέγκας (Setenil de las Bodegas) βρίσκεται 157 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κάδιθ, στην νότια Ισπανία, και ο πληθυσμός της φτάνει τους 3.000 κατοίκους.

Στην περιοχή υπήρχαν πολλές σπηλιές, οι οποίες αποδείχτηκαν ιδανικός χώρος για διαβίωση, καθώς δεν χρειαζόταν να χτίσεις ολόκληρο σπίτι, αλλά μόνο μια πρόσοψη. Παράλληλα, οι σπηλιές προσφέρουν δροσιά για το καλοκαίρι και ζεστασιά για τον χειμώνα.

Η πόλη είναι χτισμένη στις δύο πλευρές ενός μικρού ποταμού, του Ρίο Τρέχο (Rio Trejo), ο οποίος διασχίζει ένα μικρό φαράγγι. Στην μια πλευρά του φαραγγιού υπάρχει ο τεράστιος βράχος με τις σπηλιές, όπου βρίσκεται το ένα τμήμα της.

Στην περιοχή υπήρχε οχυρό των Μαυριτανών, που χρονολογείται από την περίοδο των Αλμοαδών, τον 12ο αιώνα μ.Χ. Οι Χριστιανοί κατάφεραν να καταλάβουν την πόλη, μετά από πολιορκία 15 ημερών, το 1484.

Η ονομασία της πόλης προέρχεται από την ισπανική λέξη bodegas (που σημαίνει οινοποιείο, αποθήκη) και έχει τις ρίζες της στην κατάληψη της πόλης, από τους Χριστιανούς, οι οποίοι ξεκίνησαν να καλλιεργούν αμπέλια στην περιοχή.

Υπάρχει όμως και η παράδοση σύμφωνα με την οποία η ονομασία της πόλης προέρχεται από την λατινική φράση septem nihil (επτά φορές τίποτα), καθώς η Σετενίλ ντε λας Μποντέγκας καταλήφθηκε από τους Χριστιανούς μετά από επτά αποτυχημένες προσπάθειες.

(με πληροφορίες και εικόνες από Unusual Places, Wikipedia και snoopit24)

Η ζωή κάτω από έναν βράχο σε έναν από τους προϊστορικούς οικισμούς της Ευρώπης! Η ζωή κάτω από έναν βράχο σε έναν από τους προϊστορικούς οικισμούς της Ευρώπης! Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.