Προ των πυλών ο Γ' Παγκόσμιος, εκτιμά η πλειοψηφία Ευρωπαίων και Αμερικανών

Προ των πυλών βρίσκεται ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος σύμφωνα με την πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε μια μεγάλη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη σε εννέα χώρες του δυτικού κόσμου.

Η άκρως πεσιμιστική θεώρηση της σύγχρονης πραγματικότητας που έχουν υιοθετήσει οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί δεν εκπλήσσει κανέναν, δεδομένων των πρόσφατων γεωπολιτικών εξελίξεων και των συγκρούσεων που μαίνονται ήδη σε πολλές περιοχές του πλανήτη.

Με τις υπερδυνάμεις της Γης να υποστηρίζουν αντιμαχόμενες πλευρές στον εμφύλιο της Συρίας, το Ισλαμικό Κράτος να συνεχίζει τον αιματηρό του πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις να έχουν μετατραπεί σε καθημερινό εφιάλτη στη Γηραιά Ήπειρο, η παγκόσμια ειρήνη αποτελεί περισσότερο από ποτέ... όνειρο απατηλό, σύμφωνα με την πλειοψηφία των 9.000 ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το υψηλότερο ποσοστό των ερωτηθέντων που «βλέπουν» κοντά την παγκόσμια σύρραξη προέρχονται από τις ΗΠΑ, ενώ αρκετά απαισιόδοξοι είναι και οι Γάλλοι, Γερμανοί και Βρετανοί συμμετέχοντες.

Ειδικότερα, το 64% των Αμερικανών πιστεύουν ότι ο Γ' Παγκόσμιος είναι κοντά, σε αντίθεση με το 15% που δήλωσαν ότι, κατά τη γνώμη τους, η παγκόσμια ειρήνη είναι πιθανή. Οι Βρετανοί ήταν ελάχιστα πιο αισιόδοξοι, με τα αντίστοιχα ποσοστά των ερωτηθέντων να είναι 61% και 19%.

Σε αντίθεση με τις παραπάνω χώρες, η Σουηδία, η Φινλανδία και η Νορβηγία φαίνονται να διατηρούν περισσότερο την ψυχραιμία τους, με τα ποσοστά των ερωτηθέντων που φέρνουν την καταστροφή να είναι αρκετά χαμηλότερα. 'Οσο  για το... όσκαρ αισιοδοξίας, αυτό πηγαίνει σίγουρα στη Δανία, όπου το 39% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θεωρούν απολύτως εφικτή την ειρήνη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τον Anthony Wells, διευθυντή του τμήματος πολιτικής και κοινωνικής έρευνας της YouGov, ο φόβος είναι πράγματι υψηλότερος στις ΗΠΑ και τη Γαλλία, αλλά για διαφορετικούς λόγους.

«Οι φόβοι των Αμερικανών αντανακλούν ενδεχομένως την αβεβαιότητα κάποιων για την επικείμενη προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ. Για τη Γαλλία, ο φόβος είναι ξεκάθαρη απόρροια της τρομοκρατίας. Η πλειοψηφία των Γάλλων δεν βλέπει τη Ρωσία ως απειλή στην ΕΕ αλλά ζει με την αδιάκοπη ανησυχία ότι θα υπάρξει και νέα μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στη χώρα τους τη νέα χρονιά», εξηγεί ο Wells.

Προ των πυλών ο Γ' Παγκόσμιος, εκτιμά η πλειοψηφία Ευρωπαίων και Αμερικανών Προ των πυλών ο Γ' Παγκόσμιος, εκτιμά η πλειοψηφία Ευρωπαίων και Αμερικανών Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.