Ο ΣΕΠΤΟΣ (ΙΕΡΟΣ) ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΤΑ (7).
Πολλές φορές σας έχω αναφέρει για τον ιερό αυτό αριθμό που κυριαρχεί στη ζωή μας. Η Ιερότητά του έχει να κάμει με την εν γένει λειτουργία της ίδιας μας της ζωής… σε σχέση με τη παρουσίαση της στο ίδιο το Νοητικό Σχέδιο της Αρμονίας των Ουράνιων Σφαιρών-Συμπάντων. Δηλαδή ο αριθμός επτά (7) λαμβάνει χώρα τόσο στα Κοσμικά-Ουράνια φαινόμενα… όσο και στα γήινα, φυτά και ζώα κλπ.
Το ίδιο το ΕΜΒΡΥΟΝ υπόκειται στην επταήμερο βασική μεταβολή του κάθε εμβρύου ζωής … όπου κατά την γονιμοποίηση το σπέρμα του εμβρύου παραμένει το χρονικό αυτό διάστημα των 7 ημερών ανεξάρτητο από τη μητέρα… στη συνέχεια στο δεύτερο επταήμερο διακρίνονται οι σταγόνες αίματος που υπάρχουν μέσα στον υμένα… κατόπιν στο τρίτο επταήμερο οι παραπάνω σταγόνες αίματος διεισδύουν μέχρι τα υγρά και στο τέταρτο επταήμερο καθίσταται φανερή η γονιμοποίηση με τον σχηματισμό κάποιου σπειρώματος με σάρκα και οστά… μετά στο πέμπτο επταήμερο διαμορφώνεται το βρέφος με τα μέλη του… δηλαδή κεφάλι, αυχένας, θώρακας και άλλα όργανα.
Στη συνέχεια το αρσενικό είδος καθορίζεται κατά την έβδομη εβδομάδα… γι’ αυτό και λέμε ότι τα έμβρυα των 7 μηνών επιζούν… διότι έτσι έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό το έμβρυο. Αλλά όμως και η ανάπτυξη του κάθε βρέφους μετά τη κύηση κι αυτό ακολουθεί το σεπτό νόμο του ιερού αριθμού επτά (7) αφού τον έβδομο μήνα αρχίζει η οδοντοφυία… μετά από 2Χ7 μήνες κάθεται… μετά από 3Χ7 μήνες αρχίζει καθαρά να προφέρει τις λέξεις… μετά από 4Χ7 μήνες το βρέφος επιχειρεί να βαδίσει … μετά από 5Χ7 μήνες σταματάει να τρέφεται με το γάλα της μάνας.
Στη συνέχεια το έβδομο έτος βλέπουμε ότι απορρίπτει τα πρώτα δόντια του… μετά από 2Χ7 έτη αρχίζει η ήβη (εφηβία)… μετά από 3Χ7 έτη λαμβάνει ο έφηβος το τελικό ύψος… μετά από 4Χ7 έτη ολοκληρώνεται ο τελικός όγκος του σώματος του… μετά από 5Χ7 έτη εξαντλείται η αύξηση του σώματος… και κάθε 7 έτη έχουμε πάντα την αλλαγή ψυχολογική-πνευματική -σωματική μέχρι το γήρας… έως ότου πεθάνουμε.
Είναι αξιοσημείωτο ότι και στα φυτά… βλέπουμε ότι το φύτρο βγαίνει στην επιφάνεια της γης κατά την έβδομη ημέρα…! … και ίσως γι’ αυτό και έχουμε και την εβδομάδα (ΕΜΒΟΜΑΣ)=322…ήτοι… αφού βγάζει πυθμένα τον αριθμό 7… ως επιβεβαίωση. Ακόμη και η λέξη (ΕΒΔΟΜΟΝ)=241… ήτοι πυθμενικός αριθμός 7… αλλά και (ΕΠΤΑΤΟΜΟΝ)=916…ήτοι πυθμενικός αριθμός 7.
ΕΠΤΑΧΟΡΔΗ=1168…ήτοι πυθμενικός αριθμός (7)….!
Οι δοξασίες αναφορικά με το τι σημαίνει ο αριθμός 7, κυριάρχησαν στους περισσότερους λαούς της αρχαιότητας και ο απόηχός τους φτάνει ως τις μέρες μας ερεθίζοντας το νου και του σημερινού ανθρώπου.
Ας δούμε όμως μερικές εφαρμογές του αριθμού 7:
Καταρχάς, ο αριθμός 7 έχει ξεχωριστή θέση και στην Παλαιά διαθήκη. Οι μέρες της Δημιουργίας ήταν 7, την 7η ημέρα έπλασε ο θεός τον άνθρωπο και η 7η ημέρα της Δημιουργίας είναι ημέρα ανάπαυσης και αργίας και συμβολίζει την ολοκλήρωση και την τελειότητα.
Το Πάσχα διαρκούσε 7 ημέρες. Ο Νώε έβαλε στην κιβωτό 7 ζεύγη ζώων και πτηνών, ενώ ο Κατακλυσμός άρχισε 7 μέρες μετά την είσοδο του Νώε στην κιβωτό. Την 7η μέρα μετά τον Κατακλυσμό έστειλε ο Νώε το περιστέρι έξω και 7 ημέρες και 7 νύκτες ταξίδεψε το περιστέρι μέχρι να επιστρέψει στην Κιβωτό.
Ο Φαραώ ονειρεύτηκε 7 παχιές και 7 αδύνατες αγελάδες, καθώς και 7 καρποφόρα και 7 άκαρπα στάχια. Η λυχνία του Μωυσή ήταν επτάφωτη. Ο βασιλιάς Δαβίδ 7 φορές την ημέρα υμνούσε το Θεό και 7 πλεξίδες είχαν τα μαλλιά του Σαμψών, που του έδιναν τη δύναμή.
Ο αριθμός 7 χρησιμοποιείται στην Παλαιά Διαθήκη 70 φορές!
Στην εκκλησία 7 είναι τα ιερά μυστήρια: Γάμος, Βάπτιση, Χρίσμα, Ευχέλαιο, Μετάληψη, Εξομολόγηση, Ιεροσύνη. 7 είναι τα θαύματα του Χριστού κατά τον Ευαγγελιστή Ιωάννη, 7 οι κύριες αρετές (ταπεινότητα, ευσπλαχνία, αγνότητα, φιλαλληλία, επιείκεια, καλοσύνη, εργατικότητα), 7 τα θανάσιμα αμαρτήματα ((φιλαργυρία, πορνεία, γαστριμαργία, φθόνος, οργή, ακηδία).
Επίσης, 7 είναι οι ευχές που περιέχει το «Πάτερ ημών», 3 για το Θεό (αγιασθήτω το όνομά σου, ελθέτω η βασιλεία σου, γεννηθήτω το θέλημά σου) και 4 για τις ανάγκες του ανθρώπου (τον άρτον ημών δος, άφες τα οφειλήματα, μη εισενέγκεις εις πειρασμόν, ρύσαι από του πονηρού).
Για τους Πυθαγόρειους ο αριθμός 7 είναι «αμήτωρ», αφού δεν είναι γινόμενο παραγόντων. Ακόμη είναι το σύμβολο της τελειότητας, γιατί είναι άθροισμα του 3 και του 4, που εκφράζουν τα δύο τέλεια γεωμετρικά σχήματα, το ισόπλευρο τρίγωνο και το τετράγωνο.
Οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το 7 ως μυστηριώδη αριθμό και για τις γεωμετρικές του ιδιότητες, επειδή 7 σημεία δε μπορούν να δημιουργήσουν συμμετρία σε ένα κύκλο!
Οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν ακόμα τον αριθμό 7 ως εικόνα και πρότυπο της τάξης και της αρμονίας στη φύση. Ήταν ο αριθμός που περιλάμβανε δύο φορές τον ιερό αριθμό τρία (σύμβολο της θείας τριάδας σε όλους τους λαούς, χριστιανικούς και παγανιστικούς), στην οποία προστίθεται το ένα ή αλλιώς η θεία μονάδα (3Χ2+1=7).
Η αρχαία Ελλάδα είχε 7 σοφούς (Θαλής, Βίας, Κλεόβουλος, Περίανδρος, Πιττακός, Σόλων και Χίλων) και η εκπαίδευση των αγοριών στην αρχαία Σπάρτη άρχιζε στα επτά τους χρόνια.
Οι ελεύθερες τέχνες στην αρχαιότητα ήταν 7 (γραμματική, ρητορική, διαλεκτική, αριθμητική, γεωμετρία, μουσική, αστρονομία) και 7 τα θαύματα του αρχαίου κόσμου (Κολοσσός Ρόδου, πυραμίδα Χέοπος, Μαυσωλείο Αλικαρνασσού, Φάρος Αλεξάνδρειας, κρεμαστοί κήποι Βαβυλώνας, Άγαλμα του Δία στην Ολυμπία και Ναός της Αρτέμιδας στην Έφεσο). 7 στρατηγοί εκστρατεύσανε κατά της Θήβας στους «Επτά επί Θήβαις» του Αισχύλου (Άδραστος –Πολυνείκης – Τυδέας – Αμφίαραος – Καπανέας – Ιππομέδοντας – Παρθενοπαίος) και 7 ήρωες (Ετεοκλής – Πολυφόντας – Μελάνιππος – Μεγαρέας – Ύπερος – Λασθένης – Άκτορας) υπερασπίστηκαν τις 7 πύλες της Θήβας.
Η Ρώμη χτίστηκε πάνω σε επτά λόφους, όπως και η Κωνσταντινούπολη, που είχε και επτά ονόματα (Βυζάντιο, Νέα Ρώμη, Αντωνία, Θησαυρός του Ισλάμ, Διαχωριστής του Κόσμου, Ινσταμπούλ, και Κωνσταντινούπολη.), πολιορκήθηκε από τους Μωαμεθανούς 7 φορές και αλώθηκε μετά από 7 εβδομάδες από τον έβδομο Σουλτάνο των Οσμανιδών.
Τα χρώματα του φάσματος και του ουράνιου τόξου είναι 7 (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, γαλάζιο, βαθυγάλαζο, βιολετί). Υπάρχουν μάλιστα βάσιμες υποψίες ότι ο Νεύτων, που μίλησε πρώτη φορά για τα χρώματα, διέκρινε έξι χρώματα και πρόσθεσε το χρώμα indigo – βαθυγάλαζο, λουλακί – για να συμπληρωθεί ο «μαγικός» αριθμός επτά.
Οι προαναφερόμενες είναι μόνο ορισμένες από τις αναφορές για τον .... ιερό αριθμό 7, ο οποίος όπως φαίνεται «σημαδεύει» τη ζωή μας από την αρχαιότητα έως σήμερα με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.
Πηγή: diadrastika
H MONH ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 7 ΣΟΦΟΙ!!!ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή