Οι Δελφοί όρισαν την Ιερή Γεωγραφία των ναών του κόσμου

Όλα τα ιερά μνημεία του ελληνικού χώρου με τα μνημεία του, υπακούουν σε μια επιστημονική νομοτέλεια μαθηματικού, γεωγραφικού, γεωδαιτικού, αστρονομικού χαρακτήρα. Γενικά στην αρχαιότητα, σε όλη τη γη ιερά «με σαφή γεωδαιτική διάταξη».

Σε αυτή τη διάταξη εντάσσονται ο Παρθενώνας, η Πυραμίδα του Χέοπος, η Πυραμίδα του Ήλιου στο Τεοτιονακάν της Κεντρικής Αμερικής, το Στόουνχεντζ στη Βρετανία και άλλα μεγαλιθικά μνημεία τύπου ντολμέν και μενχίρ, που συνδέονται με αόρατα ηλεκτρομαγνητικά κανάλια και ενδεχομένως και με υπόγειες διόδους.

Μετεωρολογικοί και γεωλογικοί χάρτες του παρελθόντος αποδεικνύουν ότι οι αρχαίοι γνώριζαν την ύπαρξη τρισδιάστατου δικτύου μαγνητικών γραμμών πάνω στη γη.

Οι χριστιανικές εκκλησίες που χτίστηκαν πάνω στα ερείπια των αρχαίων ιερών επωφελήθηκαν ακουσίως από τις προϋπάρχουσες γνώσεις και εκμεταλλεύονται τις ευεργετικές επιδράσεις της γεωακτινοβολίας, όπως και τα ιερά που βρίσκονταν πριν εκεί.

Συνεπώς έχουν ενδιαφέρον η χαρτογράφηση της ιερής γεωγραφίας της Ελλάδας και ο εντοπισμός των συγκεκριμένων κέντρων δύναμης.

Οι Δελφοί Όρισαν την Ιερή Γεωγραφία

Ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά του έγραφε:

«ΟΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΡΙΖΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ Ο ΝΟΜΟΣ Ή ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ». (VII 1331Α)

Ο Στράβων, αναφέρει:

«ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΟΠΩΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΩΜΕΤΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ»,

ενώ σύμφωνα με τον Παυσανία:

«Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΙΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ» (ΑΤΤΙΚΑ, 32, 3).

Αναφορές που δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία για το ότι όλοι αυτοί οι γεωμετρικοί συσχετισμοί ήταν επιμελώς προσχεδιασμένοι.

Στις αποστάσεις ανάμεσα στα ιερά μέρη χρησιμοποιούνται το στάδιο ως μονάδα μέτρησης, ο κωδικός αριθμός π, ο αριθμός φ της χρυσής τομής και διάφοροι λόγοι (στάδιο = 184,454 μέτρα, π = 3,14, φ = 1,618).

Ο ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΣ ΤΡΙΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Πηγή: diadrastika

Οι Δελφοί όρισαν την Ιερή Γεωγραφία των ναών του κόσμου Οι Δελφοί όρισαν την Ιερή Γεωγραφία των ναών του κόσμου Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τετάρτη, Ιουλίου 28, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.