Σφηνοειδή επιγραφή από τον τελευταίο βασιλιά της Βαβυλώνας ανακαλύφθηκε στη Σαουδική Αραβία

Μια επιγραφή 2.550 ετών, γραμμένη στο όνομα του Ναβοναΐδ, του τελευταίου βασιλιά της Βαβυλώνας, ανακαλύφθηκε σκαλισμένη σε βασάλτη στη βόρεια Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε πρόσφατα η Σαουδική Επιτροπή Τουρισμού και Εθνικής Κληρονομιάς.

Η κορυφή της επιγραφής δείχνει ότι ο Βασιλιάς Ναβοναΐδ κρατά ένα σκήπτρο μαζί με τέσσερις άλλες εικόνες που περιλαμβάνουν ένα φίδι, ένα λουλούδι και μια απεικόνιση του φεγγαριού, ανέφερε η επιτροπή σε μια δήλωση, σημειώνοντας ότι αυτά τα σύμβολα έχουν πιθανώς θρησκευτικό νόημα.

Αυτά τα χαρακτικά ακολουθούνται από περίπου 26 γραμμές σφηνοειδούς κειμένου που οι εμπειρογνώμονες με την επιτροπή αποκρυπτογραφούν επί του παρόντος. Αυτή είναι η μεγαλύτερη σφηνοειδής επιγραφή που βρέθηκε ποτέ στη Σαουδική Αραβία, ανέφερε η Επιτροπή στη δήλωση.

Η επιγραφή βρέθηκε στο Al Hait περιοχή της βόρειας Σαουδικής Αραβίας. Γνωστό ως Fadak στα αρχαία χρόνια, το Al Hait κατέχει πολλά αρχαία μνημεία, συμπεριλαμβανομένων ερειπίων φρουρίων, των πετρωμάτων και των εγκαταστάσεων νερού, ανέφερε η επιτροπή. "[Έχει] μεγάλη ιστορική σημασία από την πρώτη χιλιετία [π.Χ.] έως την πρώιμη ισλαμική εποχή."

Βασιλιάς Ναβοναΐδ

Απομένει να δούμε ποιες νέες πληροφορίες θα παρέχει η επιγραφή του Βασιλιά Ναβοναΐδ. Η Βαβυλωνιακή Αυτοκρατορία εκτείνεται από τον Περσικό Κόλπο έως τη Μεσόγειο Θάλασσα, και στην αρχή της βασιλείας του Ναβοναΐδ κατέκτησε μέρος της σημερινής Σαουδικής Αραβίας και τελικά επέλεξε να ζήσει στην Ταΐμα, μια πόλη στην σημερινή Σαουδική Αραβία, το 543 π.Χ.

Γιατί ο Ναβονίδος επέλεξε να ζήσει στη σημερινή Σαουδική Αραβία για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι θέμα συζήτησης μεταξύ των ιστορικών, με ορισμένους εμπειρογνώμονες να λένε ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των ιερέων και των αξιωματούχων του Ναβοναΐδ και της Βαβυλώνας είναι ένας πιθανός λόγος. Στο τέλος της βασιλείας του Ναβοναΐδ, η Βαβυλωνιακή Αυτοκρατορία δέχθηκε επίθεση από την Περσική Αυτοκρατορία, την οποία ηγήθηκε ο Βασιλιάς Κύρος ο Μέγας.

Η Βαβυλώνα κατακτήθηκε από τους Πέρσες το 539 π.Χ. και η Βαβυλωνιακή αυτοκρατορία κατέρρευσε. Η μοίρα του Ναβοναΐδ μετά την κατάρρευση είναι ασαφής.

Σφηνοειδή επιγραφή από τον τελευταίο βασιλιά της Βαβυλώνας ανακαλύφθηκε στη Σαουδική Αραβία Σφηνοειδή επιγραφή από τον τελευταίο βασιλιά της Βαβυλώνας ανακαλύφθηκε στη Σαουδική Αραβία Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Ιουλίου 25, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.