Ποταμός νότια της Παταγονίας έγινε ροζ λόγω της ρύπανσης

Λιμνοθάλασσα νότια της Παταγονίας, στην Αργεντινή έγινε ροζ λόγω της ρύπανσης.

Ακτιβιστές καταγγέλλουν πως το στοιχείο που διέλυσε τη φύση είναι χημική ουσία που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση των γαρίδων που είναι προς εξαγωγή. Το θειώδες νάτριο είναι αντιβακτηριδιακό προϊόν και χρησιμοποιείται σε εργοστάσια ψαριών.

Τα απόβλητα αυτού ευθύνονται για τη μόλυνση του ποταμού Chubut – που καταλήγει στη λιμνοθάλασσα Corfo.

Για καιρό οι κάτοικοι της περιοχής εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για δυσάρεστες οσμές που αναδύονταν από τα νερά και διάφορα άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα που είχαν να κάνουν με τον συγκεκριμένο ποταμό και τη λιμνοθάλασσα.

Ο αρχηγός περιβαλλοντικού ελέγχου της περιοχής, Juan Micheloud, δήλωσε στο AFP πως «το χρώμα δεν προκαλεί ζημιά και θα εξαφανιστεί σε λίγες μέρες». Βάσει νόμων, το θειώδες νάτριο σε απορρίμματα ψαριών πρέπει να υπόκειται σε διαδικασίας επεξεργασίας, πριν πεταχτεί.Κάτι που δεν συμβαίνει.

Στο παρελθόν, τα νερά των ίδιων σημείων -που δέχονται την απορροή του βιομηχανικού πάρκου Trelew-, είχαν γίνει φούξια και πάλι. Οι συγκεκριμένες περιοχές ωστόσο, ζουν από την επεξεργασία ψαριών.

Οι εταιρίες λέγεται πως δεν πληρώνουν λεφτά για να μεταφέρουν τα απόβλητα σε μονάδα επεξεργασίας που υπάρχει 56 χιλιόμετρα μακριά.

Πηγή: mixanitouxronou

Ποταμός νότια της Παταγονίας έγινε ροζ λόγω της ρύπανσης Ποταμός νότια της Παταγονίας έγινε ροζ λόγω της ρύπανσης Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Ιουλίου 31, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.