Μια σπάνια κρυφή μνήμη του 6ου αιώνα που βρέθηκε στην αρχαία ελληνική πόλη των Φαναγορίων – Greek City Times

Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει μια κρυφή μνήμη 6ου αιώνα στα Φαναγόρια, μια αρχαία ελληνική πόλη που βρίσκεται σήμερα στη νοτιοδυτική Ρωσία.

80 χάλκινες στατίνες – ένας τύπος ελληνικού νομίσματος – βρέθηκαν σε αμφορέα θαμμένους για αιώνες στις στάχτες μιας καταστροφικής πυρκαγιάς, Ήθελα να που αναφέρθηκαν.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι κρύβονταν στο πλοίο πριν από την επίθεση, πιθανότατα από τους Ούννους ή τους Τούρκους, καίγοντας μεγάλα μέρη της πόλης.

Ήταν η ανακάλυψη ανακοινώνω Από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

«Θησαυροί όπως αυτοί “Δεν βρίσκονται συχνά”, ανέφερε σε δήλωσή του ο αρχαιολόγος Βλαντιμίρ Κουζνέτσοφ, ο οποίος ηγείται της ανασκαφής της Φαναγορίας στο ινστιτούτο.

Πρόσθεσε: «Κατά κανόνα, αποτελεί απόδειξη καταστροφικών γεγονότων στη ζωή των ανθρώπων, ως αποτέλεσμα των οποίων αυτός που έκρυψε χρήματα ή τιμαλφή δεν μπορούσε να επιστρέψει και να χρησιμοποιήσει τις αποταμιεύσεις του».

Ο Κουζνέτσοφ πρόσθεσε ότι «το ίδιο το πλαίσιο της ανακάλυψής του μιλά για τις εξαιρετικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ήταν κρυμμένο, από την ξαφνική επίθεση των εχθρών. “

Συνέχισε, “Βιαστικά, ένας κάτοικος της Φανγκόρια έκρυψε μια δέσμη 80 νομισμάτων στο λαιμό ενός σπασμένου αρχαίου αμφορέα που εμφανίστηκε κάτω από το χέρι του και κάλυψε την τρύπα με τη γη.”

Ο επιστήμονας και η ομάδα του διαπίστωσαν ότι τα νομίσματα χαλκού πιθανότατα κόπηκαν στα τέλη του 3ου ή στις αρχές του 4ου αιώνα, στο βασίλειο του Βοσπόρου, αλλά συνέχισαν να κυκλοφορούν ως φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις για το χρυσό νόμισμα μέχρι τον 6ο αιώνα.

Τράβηξαν από ένα στρώμα συντριμμιών όπου ανακαλύφθηκαν τα υπολείμματα από ξύλινα πατώματα, πιάτα και μια σπασμένη βαπτιστική γραμματοσειρά. Το τελευταίο αντικείμενο δείχνει ότι μια παλαιοχριστιανική εκκλησία καταστράφηκε από την πυρκαγιά.

Ευγενική προσφορά του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών

Το 2019, στον ίδιο ιστότοπο, ο Kuznetsov βρήκε ένα παράδειγμα χρυσού νομίσματος που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού Α, που επίσης έχασε στα συντρίμμια μιας φωτιάς του 6ου αιώνα.

Με την ανακάλυψη αυτού του μήνα, οι ερευνητές κατάφεραν να συμπεράνουν ότι στην πραγματικότητα υπήρχαν δύο ξεχωριστές πυρκαγιές.

Ο πρώτος λόγος πιθανότατα συνέβη κατά τη διάρκεια μιας εξέγερσης σε ολόκληρη την περιοχή ενάντια στον ηγέτη του Ούν Γκορντς το 528 ή το 534. Η αιτία του δεύτερου, που χρονολογείται από το δεύτερο μισό του αιώνα, είναι ένα μυστήριο.

«Το χρυσό νόμισμα του Ιουστινιανού που βρέθηκε πριν από δύο χρόνια στη Φαναγορία είναι απόδειξη ότι ο νέος θησαυρός σχετίζεται με τη δεύτερη πυρκαγιά στα τέλη του έκτου αιώνα», είπε.

«Αλλά ποιος είναι ακριβώς; [Huns] Or οι Τούρκοι – κατέστρεψαν την πρωτεύουσα της επισκοπής της Φαναγόριας και παρέμειναν άγνωστοι », συνέχισε ο αρχαιολόγος.

«Ο νέος θησαυρός της Φαναγορίας είναι ανεκτίμητη απόδειξη ιστορικών γεγονότων και της οικονομίας του πρώιμου Μεσαίωνα», πρόσθεσε.

Πηγή: enp

Μια σπάνια κρυφή μνήμη του 6ου αιώνα που βρέθηκε στην αρχαία ελληνική πόλη των Φαναγορίων – Greek City Times Μια σπάνια κρυφή μνήμη του 6ου αιώνα που βρέθηκε στην αρχαία ελληνική πόλη των Φαναγορίων – Greek City Times Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Ιουλίου 29, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.