Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη: Βρέθηκε στην Ιταλία αρχαίο ρωμαϊκό πλοίο με αμφορείς κρασιού

Οι ειδικοί θεωρούν την ανακάλυψη ενός ρωμαϊκού ναυαγίου του 2ου αιώνα Π.Χ με φορτίο αμφορείς κρασιού, ως ένα από τα σπουδαιότερα ευρήματα των τελευταίων ετών.

Ένα Ρωμαϊκό πλοίο που χρονολογείται από τον 2ο αιώνα Π.Χ, ανακαλύφθηκε στη Μεσόγειο ανοικτά των ιταλικών ακτών.

Στη δημοσιότητα ήρθαν εικόνες από το ναυάγιο, οι οποίες αποκαλύπτουν ότι το καράβι κουβαλούσε ένα τεράστιο φορτίο με αμφορείς κρασιού.

Το πλοίο βρέθηκε σε βάθος 92 μέτρων, κοντά στην πόλη «Isola delle Femmine», στην ηπειρωτική Σικελία και συγκεκριμένα στην επαρχία του Παλέρμο.

Το αρχαιολογικό εύρημα αξιολογείται από τις τοπικές αρχές ως ένα από τα πιο σημαντικά των τελευταίων ετών.

Εβδομάδες νωρίτερα, αρχαιολόγοι στην περιοχή βρήκαν ένα άλλο Ρωμαϊκό ναυάγιο με ένα πολύτιμο φορτίο. Το πλοίο βρέθηκε σε βάθος περίπου 70 μέτρων, κοντά στο νησί Ούστικα, το οποίο επίσης περιείχε κανάτες κρασιού χρονολογίας 2ου αιώνα Π.Χ.

Τα ευρήματα αναμένεται να βοηθήσουν στο να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την εμπορική δραστηριότητα στη Μεσόγειο κατά την αρχαιότητα. Οι Ρωμαίοι ήταν γνωστοί για το εμπόριο μπαχαρικών, κρασιού, λαδιού και άλλων προϊόντων στη Βόρεια Αφρική, όπως επίσης στην Ισπανία, στη Γαλλία και στην Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον The Guardian.

«Η Μεσόγειος μας δίνει συνεχώς πολύτιμα στοιχεία για την ανοικοδόμηση της ιστορίας μας που συνδέεται με το θαλάσσιο εμπόριο, τα είδη καραβιών και τις μεταφορές που εκτελούνταν. Τώρα θα μάθουμε για τη ζωή εν πλω και τις σχέσεις μεταξύ των παράκτιων πληθυσμών», είπε η Βαλέρια Λι Βίνι, επικεφαλής της έρευνας που είναι υπεύθυνη για το πιο πρόσφατο εύρημα.

Υπάρχουν πολυάριθμα αρχαία Ρωμαϊκά ναυάγια στη θάλασσα της Μεσογείου, μερικά από τα οποία δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί από τις αρχές.

Επίσης, κάθε χρόνο οι ιταλικές αρχές κατάσχουν εκατοντάδες αρχαίους ρωμαϊκούς αμφορείς, που έχουν ληφθεί παράνομα από επιτήδειους, στα χέρια εμπόρων τέχνης.

Τον περασμένο Ιούνιο, οι ιταλικές αρχές κατάφεραν να ανακτήσουν αρχαία ευρήματα που συλλέχθηκαν παράνομα από Βέλγο συλλέκτη.

Η συλλογή αριθμούσε πάνω από 800 κομμάτια και περιελάμβανε αντικείμενα από τον 6ο αιώνα Π.Χ, αξίας 11 εκατ. ευρώ.

Πηγή: sputniknews

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη: Βρέθηκε στην Ιταλία αρχαίο ρωμαϊκό πλοίο με αμφορείς κρασιού Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη: Βρέθηκε στην Ιταλία αρχαίο ρωμαϊκό πλοίο με αμφορείς κρασιού Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Ιουλίου 30, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.