Μια Ακκαδική ιστορία (ή ένα αληθινό παραμύθι)

Η ιστορία που γίνεται μυθολογία; Ένα "αιρετικό" άρθρο-έρευνα που όπως και να το αναγνώσει κάποιος είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον...)

Εχθές διάβαζα ένα βιβλίο ενός Γάλλου αρχαιολόγου του 1870 ο οποίος μεταφράζοντας Σουμεριακές πινακίδες, μετέφρασε ένα κείμενο που έλεγε στα Αγγλικά "Manu the Great"Μάνου ο Μέγας δηλαδή, τον οποίο οι Σουμέριοι ή Ακκάδες (Αρκάδες ;) τον λάτρευαν ως τον μέγιστο Θεό.

Από άλλες πηγές της βιβλιοθήκης μου και σε συνέχεια των μεταφράσεων του Γάλλου αρχαιολόγου διαβάζω πως ο Manu λέγεται πως ήταν ένας εκ των "Sons of Anak" δηλαδή ανήκε στους γιους του Άνακ. Σημειώστε ακόμη πως πριν τους Σουμέριους, στην Μεσοποταμία κατοικούσε η φυλή του Ελάμ (Ελλάς ?) με λατρευτικό όρος το όρος Zagros (Ζάκρος) το οποίο μέχρι σήμερα ακριβώς έτσι ονομάζεται στο σημερινό Ιράν. Εκεί λοιπόν έζησαν οι Ελαμίτες και παρέδωσαν στους επόμενους λαούς της Μεσοποταμίας όλη την τέχνη της Αρχιτεκτονικής, αγροκαλλιέργειας και ακόμη την Θεολογία τους.

Όρος Ζάκρος ή Ζάγρος υπάρχει και στην ανατολική Κρήτη εννοώντας τον Ζαγραίο Δία.

Οι Ελαμίτες δεν είχαν σχέση με καμιά Σημιτική φυλή και από τοιχογραφίες είδαμε πως έχουν και διαφορετικά μορφολογικά χαρακτηριστικά από τις υπόλοιπες Μεσοποταμιακές φυλές. Μάλιστα όλες οι αρχαίες φυλές της Μεσοποταμίας λένε πως εκπαιδεύθηκαν και εκπολιτίστηκαν από τους Λαούς της Θάλασσας ή του δαίμονες-γνώστες της θάλασσας. Σημειώστε πως οι Μινωίτες αποδείχθηκε πως έφτασαν ως την Γερμανία σε αναζήτηση χαλκού. Άρα διόλου απίθανο αυτοί να ήταν οι λεγόμενοι Λαοί της Θάλασσας.

Συνεχίζουμε.. Ο Μάνου ένας από τους γιους του Άνακ ουσιαστικά ήταν ο Μίνως ή Μίνωας και Άνακ είναι Μυκηναϊκή λέξη και λέγεται Άναξ. Στην γραμμική Β γραφόταν FANAX. Άναξ σημαίνει ο Μέγιστος Βασιλιάς.

Ο Μίνως λοιπόν, συνεχίζουν οι αρχαίες Σουμεριακές ταμπλέτες, ήταν γιος του Άναξ, δηλαδή του μέγιστου Βασιλέα των Μυκηνών και λένε ότι ήταν γίγαντας με ύψος σε σημερινά μέτρα περίπου τέσσερα. !Ήταν δηλαδή κάτι σαν του Γίγαντες και Τιτάνες της αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας όπως ήταν οι Κύκλωπες, Τελχίνες της Ρόδου, Κάβειροι της Σαμοθράκης και Κουρήτες της Κρήτης.

Το Εβραϊκό Δευτερονόμιο και το Βιβλίο τον ονομάτων (επίσης Εβραϊκό ιερατικό κείμενο), αναφέρει πως οι Ανακίτες γιοι του Άνακ ήταν φυλή γιγάντων που προήλθε από ένωση Θεών με ανθρώπων. Αυτή ακριβώς είναι και η έννοια της Εβραίκής λέξης..

Νεφελίμ ή Νεφιλίμ. Αυτά αναφέρει και το βιβλίο του Ενώχ και ο Ερμής Τρισμέγιστος. Οι Εβραίοι όταν γύρω στα 1500 π.χ. προσπάθησαν να εκστρατεύσουν ενάντια της γης των Χαναάν, είδαν εκεί αυτούς τους γίγαντες Ανακίτες που τους ονόμαζαν και Άνακιμ. Αυτοί έφτασαν στη γη των Χαναϊτών μετά την εποχή του Χαλκού (μετά το 1700 π.χ.) και ενσωματώθηκαν στους Χαναανίτες και οι Εβραίοι τους συνάντησαν εκεί την εποχή του σιδήρου.

Από αρχαιολογικές μελέτες γνωρίζουμε πως ο Μυκηναϊκός και Μινωϊκός πολιτισμός καταστράφηκε μετά το 1600 π.χ. εξαιτίας της έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Οι εναπομείναντες μετανάστευσαν με καράβια στην Αίγυπτο και τα παράλια του σημερινού Ισραήλ και Λιβάνου-Συρίας.

Έτσι προέκυψε και του Βασίλειο της Ουγκαρίτ (σημερινό Λίβανο) όπου εκεί δημιουργήθηκε και το πρώτο αλφάβητο όπου μετά το παρέλαβαν οι Φοίνικες και πέρασε ότι δήθεν το ανακάλυψαν οι Φοίνικες. Ουσιαστικά το ελληνικότατο αλφάβητο ήταν απλώς μια εξέλιξη της γραμμικής Β΄. Το ορόσημο 1600 π.χ. συνδέεται με την καταστροφή του Αιγαίου, την έκρηξη του Ηφαιστείου της Σαντορίνης, την επιδρομή των λαών της θάλασσας σε όλα τα παράλια της ανατολικής Μεσογείου (το αναφέρουν και αρχαία Αιγυπτιακά κείμενα) και επίσης το πέρασμα από την εποχή του χαλκού στην εποχή του σιδήρου.

Οι Εβραίοι λοιπόν, όταν είδαν (βάζοντας 12 κατασκόπους) τους Ανακίτες στην Χαναάν, κατάλαβαν πως δεν μπορούσαν να τους νικήσουν σε απ'ευθείας μάχη γιατί ήταν πολύ ψηλοί και δυνατοί. Έτσι το όνομα Νεφελίμ έγινε ένα κακό Σατανικό όνομα για την Εβραϊκή θρησκεία που μετέπειτα εξελισσόμενη στη σημερινή Χριστιανική, παρέμεινε ως ο μύθος των Νεφελίμ ή αλλιώς δαιμόνων ή αλλιώς εκπεσόντων Αγγέλων ή αλλιώς των στρατευμάτων του Εωσφόρου και ότι άλλο κολασμένο φαντάζεστε.. Sky is the Limit..

Σημειώστε πως Δαίμων ή Δαήμων σημαίνει ο έχων τη γνώση ή Γνωστικός γι'αυτό και Αδαής σημαίνει το αντίθετο. Έτσι οι Εβραίοι αυτούς τους εξελιγμένους Μινωίτες Έλληνες ή Μυκήνες επειδή δεν μπορούσαν να τους νικήσουν αλλά ούτε να τους φτάσουν τεχνολογικά, τους Σατανοποίησαν και δαίμονας από τότε σημαίνει κάτι κακό.

Αλλά ΕΛΛΑΣ = ΕΛ+ΛΑΣ σημαίνει η Χώρα των Αγγέλων ή η Χώρα των επίγειων Αγγέλων ή Χώρα των Υιών των Θεών ή ακόμη και Χώρα του φωτός ή των φωτεινών ανθρώπων εννοώντας τους Έλληνες. ΕΛ και στα Αραμαϊκά σημαίνει Άγγελος ή Φως και ΛΑΣ σημαίνει χώρα.

Τόση ήταν η εντύπωση που έκαναν οι εξελιγμένοι Έλληνες στις υπόλοιπες Σημιτικές φυλές που αυτοί τους αποκάλεσαν.. Υιούς των Θεών, Γίγαντες και Τιτάνες, Αγγέλους και Πεφωτεισμένους.

Σήμερα όλα αυτά συνδέονται από τις Χριστιανικές απανταχού Θρησκείες με τον Διάβολο και τους Αγγέλους του Εωσφόρου γιατί πολύ απλά δυσκόλεψαν τότε τα επεκτατικά σχέδια των Εβραίων και καταγράφηκαν ως κακοί δαίμονες σε όλα τα ιερατικά Εβραϊκά κείμενα, δηλαδή στην Παλαιά Διαθήκη. Μάλιστα μετά την μετάφραση των εβδομήκοντα στην Αλεξάνδρεια, αλλάχθηκαν πολλά σημεία της μετάφρασης της Διαθήκης για να αποφευχθούν φράσεις Εβραϊκές όπως το "καταραμένοι Έλληνες" αλλά και το "οι αιώνιοι εχθροί μας οι καταραμένοι Έλληνες".

Τα ίδια λοιπόν στοιχεία γιαυτόν τον μεγάλο Manu δίνουνε οι Σουμέριοι, Εβραίοι αλλά και οι αρχαίοι Ινδοί όπου στην Ινδουϊστική θεολογία αναφέρεται πως ο Manu είναι ο γενάρχης όλων των Ανθρώπων. Οι αρχαίοι Αιγύπιτοι έχουν την λέξη Μαν που σημαίνει Μαύρος Ταύρος. Συμπληρωματικά, ακόμη και σήμερα σε όλη την Ινδιάνικη διάλεκτο της Κεντρικής Αμερικής η λέξη Ελλάδα μεταφράζεται ως "Η Χώρα των Θεών μας" !!!.

Δηλαδή αν πας στην Κεντρική Αμερική και βρεις έναν Ινδιάνο και του πεις GREECE δεν θα καταλάβει τίποτα. Αλλά αν έχεις μεταφραστή και του πει στα Ινδιάνικα "Η Χώρα των Θεών" θα καταλάβει και θα σου πει για τον θρύλο πως από την χώρα των Θεών ήρθαν οι Διδάσκαλοί τους που τους δίδαξαν Αρχιτεκτονική, Αγροκαλιέργεια, Αστρονομία, Πολιτιακή Οργάνωση και Θεολογία-Φιλοσοφία-Ηθική.

Οι Αιγύπτιοι είχαν ως πρώτους βασιλιάδες Έλληνες ημίθεους όπως ο Ηρακλής. Το αναφέρουν τα ίδια τα Αιγυπτικά κείμενα. Ακόμη στον Σόλωνα είπαν οι Αρχιερείς της Αιγύπτου πως Έλληνες τους δίδαξαν ότι ξέρουν και πως Έλληνες πολέμησαν με τους Άτλαντες και μόλις τους νίκησαν ακολούθησαν μεγάλες πλυμμήρες που καταβύθισαν την Ατλαντίδα. Μάλιστα δίνουν και λεπτομερείς περιγραφές πως παραμένοντα Ελληνικά στρατεύματα χάθηκαν μετά την νίκη τους στην ήπειρο της Ατλαντίδας λόγω της καταβύθισής της και πως όλη η Μεσόγειος υπέστη τεράστιες καταστροφές που ήταν σαρωτικές για αυτόν τον μεγάλο Παλαιοελληνικό πολιτισμό.

Οι Ινδοί στα επικά έργα τους περιγράφουν επίσης με λεπτομέρειες την Τιτανομαχία όπου Έλληνες πολέμησαν με κακούς Τιτάνες-Άτλαντες και τους νίκησαν.

Φαίνεται λοιπόν από επίσημες και ποικίλες αρχαιολογικές πηγές πως οι Έλληνες είχαν ένα μεγάλο πολιτισμό και χρειάστηκε να πολεμήσουν με επίσης έναν άλλο μεγάλο πολιτισμό τους Άτλαντες. Και οι δύο λαοί είχαν αναπτυγμένη τεχνολογία και επιστήμη που στα μάτια των υπολοίπων βάρβαρων ακόμη λαών φαινόταν ως Θεϊκοί Άγγελοι με σατανικές μηχανές χωρισμένοι σε καλούς (Έλληνες) και Σατανικούς (Άτλαντες). Βέβαια οι Εβραίοι αποκαλούνε και τους Ελληνες Νεφελίμ ως κακούς Αγγέλους.

Ακόμη ο Ορφέας δίδαξε τον ένα και μοναδικό Θεό λέγοντας πως οι υπόλοιποι δώδεκα Θεοί των Ελλήνων ήταν απλώς διαφορετικές συμβολικές όψεις του ενός Θεού. Αυτή η Ορφική Θεολογία περί ενός Θεού, πέρασε στους Εβραίους οι οποίοι πιο πριν από την Ορφική διδασκαλία ήταν απλώς ειδωλωλάτρες και λάτρευαν "Χρυσούς Ταύρους" (Μινωϊκό σύμβολο πάλι..). Αυτό αναφέρουν και οι ίδιοι στα ιερατικά τους κείμενα όπου τοποθετούν τον Ορφέα έως και σήμερα ως έναν μεγάλο προφήτη μαζί με τον Μωϋσή. Ακόμη σε ανάμνηση των δώδεκα Θεών του Ολύμπου η σημερινή Χριστιανική θρησκεία αναφέρει τους Δώδεκα Αποστόλους. Τυχαίο; δε νομίζω !.

Ο Ορφέας αναφέρει πως ο Όλυμπος είναι το πρώτο όρος που πετάχτηκε από την Γαία και σταθεροποιήθηκε όταν η υπόλοιπη Γη ήταν ακόμη ένα μίγμα λάβας και νερού. Το ερώτημα είναι πως το ήξερε αυτό ο Ορφέας και τι ιστορικές πηγές είχε αφού δεν υπήρχαν ακόμη άνθρωποι σε εκείνα τα πρώτα χρόνια δημιουργίας της επιφάνειας της Γης. Αυτή ακριβώς την ιστορία πήρανε αργότερα οι Εβραίοι και φτιάξανε τον δικό τους μύθο της Δημιουργίας του Κόσμου σε Εφτά Ημέρες. Ο Ορφέας μάλιστα συνεχίζει λέγοντας πως οι πρώτοι Άνθρωποι έζησαν στους πρόποδες του Ολύμπου και ήταν γυμνοί ή με δέρματα ζώων και ωμοφάγοι. Δηλαδή γνώριζε και για τους προϊστορικούς ανθρώπους και τον τρόπο ζωής τους.

Σήμερα γεωλόγοι απέδειξαν με μετρήσεις πως πράγματι ο Όλυμπος είναι ο πρώτος ορεινός όγκος που ξεπήδησε από την ασταθή τότε υπόλοιπη επιφάνεια της Γης.

Πως τα γνώριζε όλα αυτά ο Ορφέας;

Απλά μυστήριο..εκτός αν του τα είπανε αυτοί οι Γίγαντες-Θεοί που εν συνεχεία και αφού είχανε εγκατασταθεί στον Όλυμπο, εκπολίτισαν αυτούς τους προϊστορικούς ανθρώπους που μετά έγιναν οι Έλληνες δηλαδή οι γιοί των Θεών.

Αυτοί οι Θεϊκοί Ολύμπιοι εκπολιτιστές δαίμονες Άγγελοι - Νεφελίμ - Παρατηρητές - Εξωγήινοι και ότι άλλο φαντάζεστε, διατηρούνται μέχρι σήμερα σε όλους τους λαούς ως μύθοι και παραδοσιακές ή θεολογικές ιστορίες.

Άλλες Εβραϊκές πηγές αναφέρουν πως Διονυσιακοί Τεχνίτες από το βασίλειο της Ουγκαρίτ (δηλαδή Έλληνες) κατασκεύασαν τον Ναό του Σολομώντα ως συμβόλαιο ειρήνης μεταξύ των δύο λαών. Ο ίδιος ο Σολομώντας αναφέρει πως αυτοί οι Μακεδόνες (δαίμονες οι έχων την γνώση δηλαδή) ξυλοκόποι ήταν οι καλύτεροι τεχνίτες όλου του κόσμου και μόνο αυτοί θα μπορούσαν να κατασκευάσουν το ιερό των ιερών που έπρεπε να είναι αποκλειστικά από ξύλο για να στεγάσει εκεί την κιβωτό της Διαθήκης.

Η οποία έπρεπε να είναι σε "μονωμένο χώρο"; Γιατί είχε ισχυρά πεδία που έκαιγαν (σαν τον ηλεκτρισμό) όποιον την ακουμπούσε χωρίς την προστασία του Ιερατικού γαντιού που ήταν επίσης φτιαγμένο από μονωτικό υλικό. Μάλιστα ο ναός του Σολομώντα χτίστηκε ως ένας Ελληνικής τεχνοτροπίας ναός από πέτρα-μάρμαρο και ξύλο αποκλειστικά.

Περίπου αυτά ήθελα να σας αναφέρω γιατί και εγώ μελετώντας προβληματίστηκα αρκετά. Τα συμπεράσματα περί Ελλήνων και καταγωγής του παγκόσμιου πολιτισμού και πάλι δικά σας..

("Ο συγγραφέας του άρθρου ζητεί συγνώμη για μία λανθασμένη πληροφορία σχετικά με την γεωλογική ηλικία του Ολύμπου. Δηλώνει λοιπόν πως μετά από εκτεταμένη έρευνα, βρήκε πως ο ορεινός όγκος του Ολύμπου είναι σχετικά νεαρής γεωλογικής ηλικίας της τάξης των 200.000.000 ετών και υπάρχουν παλαιότεροι ορεινοί όγκοι στην Ελλάδα, όπως γρανιτικοί όγκοι στα Γρεβενά, με ηλικία 700.000.000 ετών")

----------------------------------------------

(Πρώτη δημοσίευση στο ©www.visaltis.net) Παναγιώτης Α.Κ.- Ιστορικός ερευνητής.

Μια Ακκαδική ιστορία (ή ένα αληθινό παραμύθι) Μια Ακκαδική ιστορία (ή ένα αληθινό παραμύθι) Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.