Τα αρχιτεκτονικά θαύματα που πρέπει να δεις από κοντά το 2017

Ο όρος «αρχιτεκτονικά θαύματα» είναι κλισέ.

Καμιά φορά, όμως, αυτές οι εκφράσεις είναι οι μοναδικές που μπορούν να περιγράψουν στο έπακρο το μεγαλείο συγκεκριμένων επιτευγμάτων.

Παρακάτω θα βρεις μία μικρή μόνο λίστα από τα σημεία που πρέπει να επισκεφτείς για να καταλάβεις τι σημαίνει αρχιτεκτονική.

Ο Παρθενώνας δεν είναι μέσα στη δεκάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι βρίσκεται στην κορυφή.

Όσο για τα υπόλοιπα; Προλαβαίνεις άραγε να τα δεις μέσα στο 2017;

10. Σαγράδα Φαμίλια

Η μεγάλη ρωμαιοκαθολική εκκλησία στη Βαρκελώνη είναι σχεδιασμένη από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί (1852-1926) και αυτό από μόνο του αποτελεί λόγο για να την επισκεφτείς. Ο Γκαουντί αφιέρωσε τα τελευταία του χρόνια στο έργο και όταν πέθανε το 1926, λιγότερο από το ένα τέταρτο του έργου είχε ολοκληρωθεί. Παρα το γεγονός ότι είναι ημιτελής και έχει διάφορες θεωρίες να την περιτριγυρίζουν, η όψη της είναι ικανή να σε κάνει να ξεχάσεις τα πάντα.

Πόσω μάλλον αν κάνεις και ένα βήμα στο σουρεαλιστικό εσωτερικό της.

9. The Flatiron Building

Ο ουρανοξύστης-ορόσημο της Νέας Υόρκης βρίσκεται στον αριθμό 175 της Fifth Avenue στο Manhattan. Μετά την ολοκλήρωση του, το 1902, ήταν ένα από τα ψηλότερα κτίρια στην πόλη.

8. Turninn Βuilding

Ένα λαμπρό παράδειγμα για το τι μπορείς να καταφέρεις όταν στηρίζεσαι στο τοπίο. Η άγρια ομορφιά της Ισλανδίας καθρεφτίζεται σε αυτό το πανέμορφο κτήριο που κοσμεί το Ρέικιαβικ και όλα δένουν αρμονικά.

7. Golden Pavilion

Μια ακόμη ένδειξη του ότι πρέπει να ακολουθείς τις υποδείξεις του περιβάλλοντος είναι το μαγευτικό Golden Pavilion στην πόλη Kyoto της Ιαπωνίας.

Το Silver Pavilion ακολουθεί στο ίδιο μοτίβο.

6. Μάτσου Πίτσου

Η αρχαία πόλη που βρίσκεται στο νότιο Περού είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκας.

Και με μια πιο κοντινή ματιά.

5. Santuario de Las Lajas

Η εκκλησία στο Ναρίνιο της Κολομβίας μοιάζει να αψηφά τη βαρύτητα.

4. Καθεδρικός Ναός της Σαρτρ

Εντυπωσιακό παράδειγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής, η Παναγία της Σαρτρ στη Βόρεια Γαλλία είναι ένα αξιοθέατο που αξίζει να επισκεφτείς μετά την Παναγία των Παρισίων.

Εννοείται ότι θα μυηθείς και στα μυστικά που κρύβει στο εσωτερικό της.

3. Κέντρο Πομπιντού

Μένουμε Παρίσι για ένα δείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής τέχνης, που φέρει και την υπογραφή του Ρέντσο Πιάνο (γνωστός στην Ελλάδα και για το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος). Το κτήριο που πάει κόντρα στη συμβατική αρχιτεκτονική επιτρέπει τη θέα στα... ενδότερα με μοναδικό τρόπο.

2. Όπερα του Σίδνεϊ

Ένα από τα πιο διάσημα κτήρια του 20ού αιώνα κοσμεί το λιμάνι του Σίδνεϊ στην Αυστραλία και στεγάζει την τέχνη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το εσωτερικό της Όπερας είναι εξίσου εντυπωσιακό.

1. Μπλε Τζαμί

Σε πείσμα των καιρών, αξίζει να κάνεις μια επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και εκτός από την Αγία Σοφία να πας και στο μεγαλύτερο τζαμί, που είναι ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής.

Το εσωτερικό του μοιάζει ικανό να σε μαγέψει.

Πηγή: Business Insider

Τα αρχιτεκτονικά θαύματα που πρέπει να δεις από κοντά το 2017 Τα αρχιτεκτονικά θαύματα που πρέπει να δεις από κοντά το 2017 Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.