Η πιο παλιά φωτογραφία που απεικονίζει την πόλη του Παρισιού

Ζούμε στην εποχή των ατελείωτων φωτογραφιών και της ευκολίας με την οποία ο καθένας και η καθεμιά κατέχοντας ένα smartphone μπορεί να βγάλει μία φωτογραφία η οποία μπορεί να είναι και τεχνικά άρτια.

Ο Λουί Νταγκερέ εκτός από το ότι κατέχει την πρωτιά για την πιο παλιά φωτογραφία που απεικονίζει την πόλη του Παρισιού (συγκεκριμένα την Place de la République). Η εικόνα τραβήχτηκε το 1839 και θεωρείται η πρώτη από την γαλλική πρωτεύουσα.

Ωστόσο αυτό που δεν φανταζόταν ο Νταγκερέ την ώρα που έστηνε την φωτογραφική του μηχανή για να τραβήξει πως θα αποθανάτιζε την πρώτη ανθρώπινη μορφή που θα εμφανιζόταν στην ιστορία σε φιλμ. Εάν κοιτάξετε προσεκτικά στο κάτω αριστερό μέρος της εικόνας φαίνεται μία ανθρώπινη μορφή. Εάν κοιτάξετε ακόμα πιο προσεκτικά θα διακρίνετε πως ο άνθρωπος είναι όρθιος και του γυαλίζουν τα παπούτσια.

Οι δύο σιλουέτες λοιπόν μπορούμε να πούμε πως έχουν την ιστορική αξία της πρώτης ανθρώπινης απεικόνισης σε φωτογραφία.

Η πιο παλιά φωτογραφία που απεικονίζει την πόλη του Παρισιού Η πιο παλιά φωτογραφία που απεικονίζει την πόλη του Παρισιού Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.