Η παράξενη ιστορία της Shanti Devi της Ινδής που ισχυρίστηκε ότι έζησε δύο φορές

Η Shanti Devi ισχυρίστηκε ότι θυμόταν την προηγούμενη ζωή της με πολλές λεπτομέρειες. Η ιστορία της τράβηξε την προσοχή των ερευνητών της μετενσάρκωσης σε όλο τον κόσμο

Όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών, η Shanti Devi άρχισε να λέει στους γονείς της λεπτομέρειες από την προηγούμενη ζωή της σε μια πόλη 75 μίλια από εκεί που είχε γεννηθεί και που δεν είχε πάει ποτέ.

Στην δεκαετία του 1930, η νεαρή Ινδή Shanti Devi από το Δελχί, έκανε μια αρκετά πειστική υπόθεση για την μετενσάρκωση.

Λίγο αφότου έμαθε να μιλάει, η Devi άρχισε να αναφέρει στους γονείς της ιστορίες για την προηγούμενη ζωή της σε μια πόλη στην οποία δεν είχαν βρεθεί ποτέ, τόσο οι γονείς της, όσο και η ίδια. Απλά γεγονότα, όπως ένα γεύμα ή τα ρούχα που φορούσε, προκαλούσαν αναμνήσεις από εκείνη την ζωή και έλεγε ιστορίες στους γονείς της. Τελικά, είπε στους γονείς της ότι το προηγούμενο όνομά της ήταν Lugdi και πέθανε λίγο μετά αφότου γέννησε έναν γιο τον Οκτώβριο του 1925, προσθέτοντας απίστευτες λεπτομέρειες για τους πόνους της γέννας και τις χειρουργικές επεμβάσεις που υπέστη.

Φαινόταν ότι τέτοια γεγονότα δε θα μπορούσαν να είχε επινοήσει ούτε ακόμα και το πιο ευφάνταστο παιδί.

Όταν αποκάλυψε το όνομα του πρώην συζύγου της, η οικογένειά της σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε ότι εκείνος ζούσε ακόμα και μάλιστα εκεί που τους είχε πει η κόρη τους. Έτσι, κανόνισαν μια συνάντηση μεταξύ τους, που ούτε η επιστήμη μπορούσε να εξηγήσει.

Οι αναμνήσεις της Shanti ως Lugdi

Το 1935, ο Μαχάτμα Γκάντι έστειλε 15 βουλευτές, μέλη του Τύπου και εθνικούς ηγέτες για να ερευνήσουν την υπόθεση της Devi, το παιδί στην πιο πάνω φωτογραφία στην αγκαλιά του Kedar Nath

Γεννημένη στις 11 Δεκεμβρίου του 1926, η Shanti Devi φάνηκε να είναι ένα απολύτως φυσιολογικό μωρό, μέχρι περίπου την ηλικία των τεσσάρων ετών όταν άρχισε να μιλάει ακατάπαυστα για μια προηγούμενη ζωή στην πόλη Mathura, σχεδόν 75 μίλια μακριά από εκεί που είχε γεννηθεί και ζούσε.

Η Devi θυμόταν με εκπληκτική λεπτομέρεια όλα τα καταστήματα και τους δρόμους της πόλης. Άρχισε να μιλά για τον σύζυγό της, έναν έμπορο του οποίου το όνομα αρνήθηκε να αποκαλύψει μέχρι τα 9 της, αν και είπε στους γονείς της ότι ήταν καλός, είχε ρόζους στο αριστερό του μάγουλο και φορούσε γυαλιά ανάγνωσης.

Παρά την ασυνήθιστη ιδιαιτερότητα των αναμνήσεών της, οι γονείς της απέρριψαν τις αναμνήσεις της ως παιδιάρισμα. Όμως, όταν η Devi αποκάλυψε ότι το όνομα του συζύγου της ήταν Pandit Kedarnath Chaube -μερικές φορές αναφέρεται ως Kedar Nath-, ένας φίλος της οικογένειας αποφάσισε να μάθει αν υπήρχε αλήθεια σε όσα έλεγε.

Ο φίλος έστειλε μια επιστολή στον έμπορο Kedar Nath στην πόλη Mathura για να ρωτήσει για τις ασυνήθιστες αναμνήσεις της Devi. Προς έκπληξή του, ο Nath απάντησε επιβεβαιώνοντας όλες τις λεπτομέρειες και ο ίδιος συμφώνησε να στείλει έναν συγγενή του στην Devi για να δει τι συνέβαινε.

Σε μια προσπάθεια να δοκιμάσει τι ήξερε, ο συγγενής παρουσιάστηκε στην Devi ως ο σύζυγός της. Εκείνη όμως δεν ξεγελάστηκε και μάλιστα είπε ότι ήταν ξάδερφος του συζύγου της. Σοκαρισμένος ο Nath, μαζί με τον 10χρονο γιο που είχε με τον Lugdi, μπήκαν στο σπίτι. Λέγεται ότι, όταν η Devi τους είδε, ξέσπασε σε κλάματα. Ο Nath ζήτησε να μιλήσει μόνος του με την Devi και ισχυρίστηκε ότι κάθε απάντηση που έδωσε στις ερωτήσεις του ήταν απολύτως ακριβής.

"Βρήκε τις απαντήσεις σωστές και συγκινήθηκε! Ήταν σαν να μιλούσε με τη νεκρή σύζυγό του", λέει μια αναφορά ενός ερευνητή το 1937.

Εκτός από τη σύσταση επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσής της, ο Γκάντι κάλεσε την 9χρονη Shanti Devi στο ιεροδιδασκαλείο του στην Κεντρική Ινδία, όπως αναφέρεται το 1936

Η Shanti πέρασε αρκετές μέρες με τον Nath και τον γιο του προτού εκείνοι επιστρέψουν στην πόλη τους. Λυπημένη που έφευγαν, η Shanti παρακάλεσε τους γονείς της να την αφήσουν να ταξιδέψει στο παλιό της σπίτι. Υποσχέθηκε ότι μπορούσε να τους πάει κατευθείαν στο παλιό της σπίτι και, ίσως να τους έπειθε περισσότερο, όταν θα τους έδειχνε ένα κουτί με χρήματα που είχε κρύψει εκεί.

Οι γονείς της ενέδωσαν -αν και, βλέποντας ότι η ιστορία είχε τραβήξει την προσοχή του Μαχάτμα Γκάντι, δεν είχαν άλλη επιλογή. Ο Ινδός ηγέτης δημιούργησε μια επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης και, τον Νοέμβριο του 1935, 12 ερευνητές πήγαν μαζί με την Shanti και τους γονείς της σε ένα τρίωρο ταξίδι με το τρένο στην πόλη Mathura.

Η επιστροφή της στην παλιά της πόλη

Η Shanti Devi το 1937

Όπως εξήγησε ένας από τους ερευνητές, "Μόλις βγήκαμε από τον σιδηροδρομικό σταθμό… το κορίτσι κάθισε στο μπροστά κάθισμα και η άμαξά μας προχώρησε μπροστά από τις άλλες. Πήραμε τις απαραίτητες προφυλάξεις ώστε να μην επιτρέπεται στους πεζούς να δίνουν οδηγίες. Ο οδηγός έλαβε εντολή να ακολουθήσει τη διαδρομή που υποδείκνυε μόνο το κορίτσι, χωρίς να νοιάζεται για το πού πήγαινε".

Σίγουρα, η Devi δεν είχε κανένα πρόβλημα να οδηγήσει την ομάδα εκεί που ισχυρίστηκε ότι ήταν το παλιό της σπίτι. Καθ' οδόν, έδειχνε διάφορους δρόμους που, στην προηγούμενη ζωή της, δεν είχαν πλακόστρωτο και κτίρια που δεν υπήρχαν. Ο οδηγός επιβεβαίωσε ότι οι παρατηρήσεις της ήταν σωστές.

Ένα μέλος της επιτροπής, καθώς εξερευνούσε το σπίτι μαζί με τον Kedar Nath, την ρώτησε για τον θαμμένο θησαυρό που είχε αναφέρει. Η Shanti έτρεξε αμέσως στον επάνω όροφο και πήγε κατευθείαν σε μια γωνία ενός δωματίου, αναφέροντας ότι το κουτί ήταν κρυμμένο κάτω από μια σανίδα. Ο Nath άνοιξε το δάπεδο και βρήκε πράγματι ένα μικρό κιβώτιο, το οποίο όμως ήταν άδειο. Η Shanti σοκαρισμένη άρχισε να κοιτάζει μέσα στην τρύπα, σίγουρη ότι τα χρήματα ήταν εκεί. Τότε, ο Nath παραδέχθηκε ότι τα είχε πάρει μετά το θάνατο της συζύγου του.

Η ξενάγηση της Devi στην πόλη συνεχίστηκε στο σπίτι των προηγούμενων γονιών της. "Όχι μόνο το αναγνώρισε, αλλά μπορούσε να εντοπίσει τον προηγούμενο 'πατέρα' και την προηγούμενη 'μητέρα' της, ανάμεσα σε πάνω από 50 ανθρώπους", έγραψε ένας από τους ερευνητές. "Η κοπέλα αγκάλιασε τους 'γονείς της' που έκλαιγαν μόλις την είδαν".

Αν και η ίδια ήθελε να μείνει περισσότερο στην πόλη, σύντομα, οι γονείς της και οι ερευνητές πήγαν στο Δελχί. Στην έκθεσή τους, η επιτροπή δεν βρήκε "καμία λογική εξήγηση" για αυτό που είδαν.

Η εμπειρία της στη μεταθανάτια ζωή

Η Shanti Devi δεν παντρεύτηκε ποτέ και έζησε με τους γονείς της μέχρι το θάνατό της

Η Shanti, όχι μόνο μπορούσε να θυμηθεί την προηγούμενη ζωή της, αλλά είχε και μια εξήγηση για τη μετά θάνατον ζωή. Το 1936 και το 1939, μετέφερε την εμπειρία της σε σκεπτικιστές και υπνωτιστές. Ισχυρίστηκε ότι κατά τη στιγμή του θανάτου της, ένιωσε ζάλη και τυλίχτηκε σε ένα "βαθύ σκοτάδι", προτού μια λάμψη φωτός αποκαλύψει τέσσερις άνδρες με κίτρινα ρούχα μπροστά της.

"Και οι τέσσερις έμοιαζαν να είναι στην εφηβεία και η εμφάνισή τους και τα ρούχα τους ήταν πολύ φωτεινά", είπε κάποτε, ενώ ήταν υπνωτισμένη. "Με έβαλαν σε μια κούπα και με μετέφεραν".

Η Shanti είπε ότι είδε τον ινδουιστικό θεό Κρίσνα να δείχνει σε κάθε άνθρωπο ένα αρχείο των καλών και κακών πράξεών του στη γη και να του λέει τι θα τους συμβεί στη συνέχεια. Μετά είπε ότι μεταφέρθηκε σε μια χρυσή σκάλα, από την οποία μπορούσε να δει ένα ποτάμι "καθαρό και αγνό σαν το γάλα". Εκεί, είπε ότι είδε ψυχές που έμοιαζαν σαν φλόγες σε λάμπα.

Χρόνια αργότερα, το 1958, έδωσε μια συνέντευξη σε μια εφημερίδα. Εκείνη την εποχή, η Shanti ήταν 32 χρονών και ανύπαντρη. Ζούσε μια ήσυχη, πνευματική ζωή στο Δελχί. Είπε ότι σχεδίαζε να σχηματίσει έναν οργανισμό "αφιερωμένο στην ιδέα να ζήσουμε τη ζωή μας σύμφωνα με τις οδηγίες της εσωτερικής φωνής μας".

Η Shanti Devi πέθανε το 1987 στα 61 της. Η ιστορία της είναι γνωστή χάρη στο βιβλίο του 1994 του Σουηδού συγγραφέα Sture Lonnerstrand, το οποίο μεταφράστηκε στα αγγλικά το 1998.

από: ati, 3otiko

Η παράξενη ιστορία της Shanti Devi της Ινδής που ισχυρίστηκε ότι έζησε δύο φορές Η παράξενη ιστορία της Shanti Devi της Ινδής που ισχυρίστηκε ότι έζησε δύο φορές Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.