Απαγορευμένη αρχαιολογία: Μυστηριώδης αιγυπτιακό τεχνούργημα που μοιάζει με πίνακα ελέγχου αεροσκάφους

Ορισμένοι Αιγυπτιολόγοι και θεωρητικοί πιστεύουν ότι αυτό είναι ένα αντίγραφο ενός πολύ παλαιότερου αλλά πολύ πιο προηγμένου αντικειμένου που χρησιμοποιήθηκε από Θεούς και Ημίθεους της Αιγύπτου.

Μετά από μόλις λίγα δευτερόλεπτα κοιτάζοντας αυτό το μυστηριώδες αντικείμενο, έχουμε την αδιαμφισβήτητη αίσθηση ότι ήταν ένα τεχνούργημα, το οποίο είναι κάτι κυριολεκτικά που δεν ανήκει στην εποχή που χρονολογείται.

Ο αινιγματικός πίνακας από την Αρχαία Αίγυπτο είναι περίπου 49 εκατοστά σε διάμετρο και 13 εκατοστά σε ύψος, ζυγίζει έως και 75 κιλά και σχηματίστηκε σχολαστικά σε αλάβαστρο, ένα υλικό που υπάρχει μόνο σε αυτήν την περιοχή και χρησιμοποιείται συχνά για τη διακόσμηση διαφόρων τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένων και σαρκοφάγων.

Αυτό το απίστευτο τεχνούργημα δεν μοιάζει απολύτως με τίποτα που παρήχθη σε αυτή την αρχαία εποχή (τίποτα παρόμοιο δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα), καθώς διαθέτει κυκλικά ανοίγματα και ανάγλυφα που οι ειδικοί και οι μελετητές δεν μπορούν να ερμηνεύσουν ακόμη και μετά από χρόνια μελέτης. Αυτά τα χαρακτηριστικά που μπορούμε να παρατηρήσουμε, κάνουν το αντικείμενο να μοιάζει με πίνακα ελέγχου ενός σύγχρονου αεροπλάνου.

Μερικοί Αιγυπτιολόγοι και θεωρητικοί υποθέτουν ότι πρόκειται για ένα αντίγραφο ενός πολύ παλαιότερου αντικειμένου, κατασκευασμένο από διαφορετικά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες υλικά, αλλά πολύ προηγμένα που χρησιμοποιούνται από Θεούς και Ημίθεους-ίσως αναπαραγωγή της εξωγήινης τεχνολογίας που παρατηρήθηκε στο παρελθόν από τους αρχαίους.

Το τεχνούργημα αποκτήθηκε από ολλανδικό μουσείο το 1828, το οποίο είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία για αυτό. Ωστόσο, ακόμα είναι άγνωστο από ποιο ναό, τάφο, ή ακόμα και το αρχικό σημείο όπου ανακαλύφθηκε. Όπως και με πολλά άλλα αρχαία αιγυπτιακά αντικείμενα, η προέλευσή του (από όπου ανακτήθηκε) συχνά ξεχνιέται, αλλά η γνησιότητά του μπορεί ακόμα να επιβεβαιωθεί. Αυτή τη στιγμή, το τεχνούργημα βρίσκεται στο Μουσείο Αρχαιοτήτων Leiden.

Η γνησιότητά του επιβεβαιώθηκε από ειδικούς στην περιοχή μετά από πολλές έρευνες και εκτιμήσεις. Δημιουργήθηκε πριν από 4.500 χρόνια και συνδέθηκε αμέσως με την πέμπτη δυναστεία των Φαραώ της Αιγύπτου.

Μόνο ένα μικρό μέρος της πιθανής ιστορίας του μπορεί να ερμηνευθεί από τα ιερογλυφικά που βρίσκονται στην επιφάνειά του. Αυτή η ταμπλέτα, σύμφωνα με μια ερμηνεία (υπάρχουν και άλλες, όλες εντελώς διαφορετικές), χρησιμοποιήθηκε για την απελευθέρωση νεκρών μελών της ανώτατης αιγυπτιακής ιεραρχίας, προκειμένου να εισέλθουν επιτυχώς στον κάτω κόσμο.

Ανεξάρτητα από το τι είναι το αντικείμενο, η ομοιότητά του με τον σύγχρονο εξοπλισμό εξακολουθεί να προβληματίζει ακόμη και τους πιο σκεπτικιστές και ειδικούς που δεν μπόρεσαν να βρουν μια σταθερή εξήγηση για το εύρημα.

Επιμέλεια άρθρου: Κωνσταντίνος Ντίνος

Απαγορευμένη αρχαιολογία: Μυστηριώδης αιγυπτιακό τεχνούργημα που μοιάζει με πίνακα ελέγχου αεροσκάφους Απαγορευμένη αρχαιολογία: Μυστηριώδης αιγυπτιακό τεχνούργημα που μοιάζει με πίνακα ελέγχου αεροσκάφους Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Αυγούστου 16, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.