Ο «δεινόσαυρος» του Ta Prohm - Βίντεο

Οι παλαιοντολόγοι λένε ότι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν 65 εκατομμύρια χρόνια πριν από την εξέλιξη των σύγχρονων ανθρώπων.

Αυτό, ωστόσο, δεν σταμάτησε την υπόθεση ότι ορισμένοι δεινόσαυροι μπορεί να έχουν επιβιώσει ως υπολείμματα πληθυσμών και να έχουν εμφανιστεί σε ανθρώπινα έργα τέχνης. Ένα παράδειγμα έργου τέχνης που παρουσιάζεται ως απόδειξη αυτής της άποψης είναι ένα γλυπτό στο Ta Prohm, έναν όμορφα κατάφυτο ναό στο Angkor, την πρωτεύουσα της πρώην αυτοκρατορίας των Χμερ.

Αυτό που κάνει το πλάσμα εκπληκτικό στην εμφάνιση του είναι οι προεξοχές στην πλάτη του που μοιάζουν με τις ραχιαίες πλάκες γνωστού δεινοσαύρου. Αυτός είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής ισχυρισμός μεταξύ αυτών που πιστεύουν, ότι αντιπροσωπεύει στοιχεία, ότι οι δεινόσαυροι ζούσαν με τους ανθρώπους αρκετά χρόνια ώστε ήταν χαραγμένοι στους τοίχους του ναού.

Ο «δεινόσαυρος» του Ta Prohm μεταξύ άλλων γλυπτών

Επί του παρόντος δεν έχουμε καμία σαφή απόδειξη από τα απολιθώματα ή ιστορικά αρχεία ότι άνθρωποι και δεινόσαυροι συνυπήρχαν. Ως αποτέλεσμα, η εξήγηση ότι το πλάσμα είναι δεινόσαυρος είναι μια λιγότερο πιθανή θέση από τη θέση ότι είναι ρινόκερος, χαμαιλέοντας, αγριόχοιρος, ή κάποιο άλλο σύγχρονο ζώο ή ακόμα και μυθικό πλάσμα.

Ο «δεινόσαυρος» του Ta Prohm - Βίντεο Ο «δεινόσαυρος» του Ta Prohm - Βίντεο Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Αυγούστου 02, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.