Άγαλμα του θεού Απόλλωνα βρέθηκε στην αρχαία πόλη της Προυσιάδος επί τω Υππίω

Άγαλμα του θεού Απόλλωνα βρέθηκε κατά τη διάρκεια των ανασκαφών στην αρχαία πόλη της Προυσιάδος επί τω Υππίω (Prusias ad Hypium, Προῦσα πρός τῷ Ὑππίῳ ποταμῷ) στην επαρχία Düzce της βορειοδυτικής Τουρκίας.

Οι ανασκαφικές ομάδες και οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν την έρευνά τους στην αρχαία πόλη, που βρίσκεται στην περιοχή Konuralp, με την άδεια της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτιστικών Περιουσιακών Στοιχείων και Μουσείων. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ανασκαφικής περιόδου που επικεντρώθηκε στην περιοχή μπροστά από τη σκηνή του αρχαίου θεάτρου της αρχαίας πόλης ανακαλύφθηκαν πολλά αγάλματα. Από αυτά ξεχωρίζει αυτό του Απόλλωνα λόγω της άθικτης κατάστασής του.

Μετά την ανακάλυψη, οι αρχαιολόγοι επικοινώνησαν με το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης για τον προγραμματισμό της επόμενης φάσης παρουσίασης των γλυπτών.

Η αρχαία πόλη της Προυσιάδος επί τω Υππίω ήταν γνωστή ως «Ύπιος» και «Κίερος» σε παλαιότερες περιόδους. Καταλήφθηκε από τον Προυσία Α΄ της Βιθυνίας και οι κάτοικοι της Βιθυνίας ονόμασαν την πόλη προς τιμή του βασιλιά τους.

Ωστόσο, η Βιθυνία χρεοκόπησε λόγω του πλούσιου τρόπου ζωής των πολιτών της. Οι κάτοικοι της Βιθυνίας κληροδότησαν το βασίλειο στους Ρωμαίους, γεγονός που ξεκίνησε τη λατινική επιρροή στην πόλη. Η πόλη ήταν ήδη πλούσια από άποψη αρχιτεκτονικής, αλλά άκμασε περισσότερο υπό τους Ρωμαίους. Έγινε γνωστό ως Prusias ad Hypium.

Πηγή: Daily Sabah, anaskafi

Άγαλμα του θεού Απόλλωνα βρέθηκε στην αρχαία πόλη της Προυσιάδος επί τω Υππίω Άγαλμα του θεού Απόλλωνα βρέθηκε στην αρχαία πόλη της Προυσιάδος επί τω Υππίω Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τετάρτη, Αυγούστου 24, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.