Πώς Πέθαναν οι Θεοί του Ολύμπου;

Είναι αθάνατοι, αλλά όχι παντοδύναμοι, γιατί, όπως και οι άνθρωποι, υπόκεινται στη μοίρα

Πέθαναν οι Θεοί του Ολύμπου; Ποιο ήταν το τέλος τους;

Έγινε κάποια μεγάλη μυθική μάχη ή κάτι άλλο που ανήκει στην ιστορία και όχι στο μύθο;

Ότι ξέρουμε για τους Θεούς του Ολύμπου προέρχονται κυρίως, από την Ελληνική λογοτεχνία και ακολουθούν οι αρχαιολογικές πηγές. Οι ιστορικοί τονίζουν πως πίσω από κάθε μύθο και κάθε θρύλο, υπάρχει μια δόση αλήθειας. Πόση είναι αυτή; Ουδείς γνωρίζει. Αλλά υπάρχει -ήταν το κίνητρο για να προκύψει ότι ξέρουμε.

Η λαϊκή ευλάβεια των Ελλήνων θεωρούσε τους μύθους ως πραγματικές αφηγήσεις, παρόλο που περιείχαν στοιχεία μυθοπλασίας. Εξαιτίας αυτής της πεποίθησης, πολλοί ιστορικοί πιστεύουν ότι, αν και μέρη της ελληνικής μυθολογίας μπορεί να είναι φανταστικά, ο ρόλος τους στην ιστορία είναι πραγματικός.

Η Ελληνική μυθολογία μπορεί να μην είναι εντελώς αληθινή, αλλά αυτό που αντιπροσωπεύει είναι απολύτως πραγματικό. Είναι μια αναπαράσταση της ζωής και των πεποιθήσεων ορισμένων ανθρώπων.

Πολλές γενιές έχουν διαμορφώσει τη θρησκεία, τη ζωή και την κοσμοθεωρία τους από την Ελληνική μυθολογία. Οι διαφορετικές πηγές και οι λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν κάτι περισσότερο από τη φαντασία και τις ταινίες.

Όποιες και αν είναι οι απόψεις σας για την Ελληνική μυθολογία, είναι αδύνατο να αγνοήσετε τον ρόλο της σε διαφορετικές πτυχές της ζωής.

Πού εξαφανίστηκαν οι Θεοί του Ολύμπου

Δεν υπήρξε κάποιος επικός πόλεμος ή κάποιο γεγονός που να δείχνει πως ο κόσμος 'ξαναγεννήθηκε' -ώστε να εξηγείται η εξαφάνιση των Θεών του Ολύμπου. Οι ιστορικοί έχουν καταλήξει πως σιγά σιγά τους 'έσβησε' ο χριστιανισμός (έγινε έγκλημα και αμαρτία να λατρεύουν και να προσεύχονται οι άνθρωποι σε αυτές τις θεότητες -ειδωλολατρία) και έτσι τους ξέχασαν και οι Έλληνες. Ακολούθησαν και άλλες θρησκείες που ακολούθησαν το παράδειγμα του χριστιανισμού. Οι ερευνητές τονίζουν και ότι οι Χριστιανοί έκαναν ότι κατηγορούσαν πως κάνουν οι οπαδοί της θεωρίας της εξέλιξης.

Πώς Πέθαναν οι Θεοί του Ολύμπου; Πώς Πέθαναν οι Θεοί του Ολύμπου; Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Οκτωβρίου 06, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.